Náplně do buchet
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou, ořechovou, jablečnou, makovou, povidlovou, nebo čokoládovo-oříškovou. Každý si najde tu svou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 162 kJ / 11 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,94 g |
Tuky | 733,30 g |
Vláknina | 66,20 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 1 152,09 g |
Postup přípravy
Z bílků nejprve vyšleháme tuhý sníh. Rozinky spaříme horkou vodou a nastrouháme hořkou mandli. Krok 2: Tvaroh utřeme s cukrem, žloutky a máslem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Dochutíme hořkou mandlí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a pečlivě promícháme. Dle potřeby přidáme mléko nebo strouhanku na vyladění konzistence. Krok 4: Ořechová náplň:
Cukr svaříme s vodou na nit (kapka rozvaru se nám mezi prsty potáhne jako nit). Krok 5: Mleté ořechy nasypeme do svařeného cukru, zamícháme. Krok 6: Ohřejeme smetanu a přidáme ji do směsí. Dochutíme vanilkou, citronovou kůrou, a hřebíčkem. Konzistenci vyladíme strouhankou. Krok 7: Povidlová náplň:
Povidla zředíme vlažnou vodou. Přidáme rum, skořici a zamícháme. Krok 8: Jablečná náplň:
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme dusit do hrnce do změknutí. Krok 9: Měkká jablka prolisujeme (nebo umícháme). Přidáme skořici, citronovou kůru, šťávu z citronu, badyán, strouhaný perník a promícháme. Krok 10: Maková náplň:
Umletý mák uvaříme společně s cukrem v mléce do měkka. Necháme zchladnout. Krok 11: Přidáme cukr, máslo, perníkové koření, skořici, citronovou kůru, mandlové aroma, med, čokoládu, a promícháme. Krok 12: Čokoládová náplň:
Piškoty nameleme a smícháme s mlékem, kakaem, cukrem moučka, skořicí, džemem a medem. Krok 13: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády přidáme připravenou směs mléka a piškotů, promícháme. Náplň udržujeme vlažnou do naplnění těsta. Krok 14: Čokoládovo-oříšková náplň:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 15: Čokoládu nastrouháme, přidáme oříšky, kakao, mléko, změklé máslo, žloutky, strouhanku a zamícháme. Krok 16: Opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Přidáme cukr a opět promícháme.
Zveřejněno 18. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplně do buchet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qMJ
Moje poznámka
Náplně do buchet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qMJ
Nejnovější recepty
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 15 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
jifin před 1 hodinou
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 2 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 2 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 2 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 4 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 4 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 4 hodinami
Rychlokvašky
mkab před 6 hodinami
Moje bramboráky
Jurcka před 6 hodinami
Pečený patizon
stockova.veronika před 10 hodinami
Tématické fráze:
naplně do buchet,
náplň do buchet,
náplně do kynutých buchet,
povidlová náplň do buchet,
ořechová náplň do buchet,
jablková náplň do buchet,
nejlepší náplně do buchet,
čokoládová náplň do buchet,
jak uvařit mák do buchet,
skořicová náplň do buchet,
maková náplň do kynutých buchet,
jak zredit povidla,
čokoládová náplň,
tvarohová náplň do buchet,
náplň do kynutých buchet,
povidlova napln,
perníková nápln do buchet,
náplň do buchet mák,
povidla napln do buchet,
náplně do koláčů
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
bílek,
tvaroh,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mandle hořké,
mléko,
rozinky,
ořechy mleté,
voda,
cukr,
smetana sladká,
lusk vanilkový,
kůra citronová,
koření hřebíček,
strouhanka,
povidla švestková,
skořice mletá,
rum,
voda,
jablko,
cukr,
skořice mletá,
kůra citronová,
citron,
badyán,
perník strouhaný,
mák mletý,
mléko,
cukr,
máslo,
koření do perníku,
skořice mletá,
kůra citronová,
mandlové aroma,
med,
čokoláda,
čokoláda,
piškoty,
mléko,
džem rybízová,
med,
kakao,
cukr moučkový,
skořice,
čokoláda na vaření,
kakao,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
ořechy lískové mleté,
strouhanka,
vejce
Komentáře (25)
Nevím, zda mi ujela ruka- náplň jsem měla dost sladkou, ale je vynikající. Díky za recept.
S hrnkem bílé kávy výborná snídaně
100 g čokolády na vaření, nebo Ledové kaštany
1 polévková lžíce kakaa
80 ml mléka
60 g změklého másla
40 g cukru moučky - může být i víc, podle chuti
1 vanilkový cukr
50 g mletých lískových oříšků
40 g strouhanky
2 vejce
Nastrouhanou čokoládu a oříšky smícháme s ostatními surovinami a nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Cukr bych dala klidně až do něj, aby byl tužší a lépe se nám tam zamíchal. Tato náplň je vhodná do jakýchkoliv závinů.
Magduška, aj tvoju náplň si kopírujem, ďakujem aj tebe, určite vyskúšam.
To viete, ako dieťa ma zaujímal výsledok, nie postup. A teraz som v čudu...