Škvarkovníky
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna. Důležitou součástí přípravy těsta je jeho překládání, jedině tak budou krásně nadýchané.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 226,96 g |
| Tuky | 746,23 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 22,32 g |
| Sůl | 55,04 g |
| Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky sa zomelu.
Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť. Pečeme na 190 °C do zozlatnutia.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče od babičky,
domácí škvarkovníky,
recepty se škvarkami,
jak dlouho péct škvarkové placky,
domaci skvarkove placky,
škvarkovíky,
skvarovniky,
jak péct škvarkové placky,
vykrajovátko na pagáčky,
jak dlouho péct škvarkový placky,
skvarkovniky z domacich skvarek,
lístkové škvarkové placky,
rillettes v domaci pekarne,
škvarkové placky z listového těsta,
pagáče se škvarkami,
jak se preklada listove testo,
jak dlouho pect skrvarkove placky,
www,skvarkovniky.cz,
recept lístové škvarkovníky,
kuchar jenda 1
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žloutek,
mléko,
olej,
vejce,
kmín celý
Komentáře (44)
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)
Podľa obrázku neviem odhadnúť výšku pagáčov, ale po upečení má byť výška asi 3 - 4 cm, takže v žiadnom prípade viacej nevaľkať.
Opakujem sa, ale musím : takto majú vyzerať pagáče, krásne musia lístkovatieť
Škoda, že ti môžem dať len 1 bodík
Jitko, to víš, že jsem použil domácí škvarky. Zatím se mi nepodařilo nikde sehnat chutnější škvarky, než které si doma sám vyškvařím
Jak Tě znám, i ty škvarky sis udělal sám. Posílám bodík!
Jak Tě znám, i ty škvarky sis udělal sám. Posílám bodík!