Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné a zdravé ochucovadlo nejen do polévky.
Postup přípravy
Krok 1: Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem nebo nasekáme v mixéru. Neměla by ovšem vzniknout úplná kaše. Libečku by měl být větší podíl listů než stonků, celkem přibližně 1 litr.
Krok 2: Směs posypeme solí a důkladně promačkáme vařečkou nebo paličkou z hmoždíře.
Krok 3: Pak napěchujeme do čistých suchých sklenic. Čím víc budeme pěchovat a mačkat, tím bude více šťávy. Pro delší uchování můžeme směs zalít trochou oleje.
Krok 4: Uchováváme v lednici, kde by mělo dochucovadlo vydržet týdny. Používáme na dochucení polévek. ale s mírou, směs dost koncentrovaná a slaná.
Zveřejněno 18. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Moje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 6 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 16 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 42 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 3 hodinami
Tématické fráze:
maggi libecek,
domácí magi,
domácí maggi,
libeček magi recept,
konzervace libečku,
pasta z libečku,
libeček recepty,
využití libecku,
recept na domácí maggi,
polévkové koření z libečku,
libeček domácí magi,
libeček konzervace,
domácí maggi recept,
magi,
libeček recept maggi,
catni z libecku,
libeček maggi,
libeček magi,
recept na magi,
libeckova pasta
Suroviny:
libeček,
kopřivy,
list celerový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (25)