Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 982 kJ / 2 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,49 g |
| Tuky | 42,98 g |
| Vláknina | 57,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 506,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Moje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 9 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
habis před 49 minutami
Škubánky s mákem
Tereziena před 1 hodinou
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 1 hodinou
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 2 hodinami
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 2 hodinami
Dýňová polévka
spamejlik před 2 hodinami
Žampionová polévka
Blazenka před 2 hodinami
Domácí langoše
Sarka1234 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 3 hodinami
Tématické fráze:
diabetické recepty,
jidelnicek pro cukrovkare,
vaření pro diabetiky,
recepty pro cukrovkáře,
dia chléb,
dia jídelníček,
diabetický jídelníček,
dia zákusky,
jídelníček cukrovkáře,
dia chleba,
kuchařka pro cukrovkáře,
diabeticka kuchařka,
diabetická kuchařka on line,
diabetický chléb,
dia recepty,
dia zákusky recepty,
jidlo pro cukrovkáře,
kváskový chléb recept,
chleb bez droždi,
diabetické zákusky
Suroviny:
droždí,
cukr dia,
mouka žitná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
sůl,
nesolené arašídy,
semínka slunečnicová,
semínka dýňová,
semínka lněná,
vločky ovesné,
anýz,
fenykl,
kmín celý,
olej olivový,
voda
Komentáře (16)
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena