Srnčí maso po zámecku
Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito červené víno a rozpuštěné máslo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 242 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,60 g |
| Tuky | 104,50 g |
| Vláknina | 5,02 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 2,30 g |
| Sůl | 5,70 g |
| Sacharidy | 20,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso naklepeme a rozkrájíme na špalíčky.
Krok 3: Posypeme divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem. Lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem.
Krok 4: Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.
Krok 5: Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme oloupanou a jemně nakrájenou cibulku.
Krok 6: Přidáme maso, mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
Krok 7: Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 8: Během dušení můžeme dle chuti přidat plátky žampionů, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.
Krok 9: Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, ale nemixujeme ani nezahušťujeme.
Krok 10: Podáváme s vařenými krupicovými noky.
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí maso po zámecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZjj
Moje poznámka
Srnčí maso po zámecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZjj
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 15 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 10 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 10 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 10 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 11 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 11 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 12 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 13 hodinami
Tématické fráze:
srnčí maso recepty,
recepty z srnciho masa,
srnčí maso,
recepty ze srnčího masa,
recepty na srnčí maso,
srnčí maso nejlepší recepty,
recept na srnčí maso,
recepty srnčí maso,
srncí maso recept,
srnci recepty,
recepty ze srnčího,
recept srnčí maso,
recept ze srnčího masa,
nejlepší recepty ze srnčího,
recept na srnčí,
pokrmy ze srnčího masa,
srnčí recept,
srnčí maso cena,
cena srnčího masa,
srnči kyta
Suroviny:
kýta srnčí,
koření na divočinu,
máslo,
slanina,
cibule,
víno červené,
šťáva citronová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
žampióny,
mrkev,
celer,
rozinky
Komentáře (9)