Žravé řezy
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.
Suroviny pro 1 plech
Velký hluboký plech 45x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 148 kJ / 3 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,85 g |
| Tuky | 159,80 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 794 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 465,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu.
Krok 4: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 5: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut do zlatova. Necháme vychladnout.
Krok 7: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr.
Krok 8: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku.
Krok 9: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník.
Krok 10: Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu.
Krok 11: Želé necháme prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Zveřejněno 6. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Moje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 12 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 15 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 18 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 21 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Tématické fráze:
želatinové řezy,
žravá buchta s ananasem,
rezy,
žravá buchta s pudinkem,
prostřeno jahodové řezy,
prudce žravá buchta,
žravá buchta prostřeno,
nugátové lahodné řezy,
žravéřezy,
žravá buchta recept s ananasem,
vynikající řezy,
žravý koláč,
lahodné řezy,
řezy a buchty,
prostřeno jahodové řezy recepty,
recept na zravou buchtu,
zelatinove zakusky,
výborné nugátové řezy,
želatinový dort,
želatinový řez
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
ovoce kompotované,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
želé dortové,
ovoce kompotované,
tuk,
mouka
Komentáře (39)
Žravé řezy trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9