Sýrovo-lilkové špízy
Sýrovo-lilkové špízy jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehký a chutný pokrm na grilu. Kombinace jemného sýra a šťavnatého lilku vytváří spojení chutí, která je ideální pro letní grilování. Tyto vegetariánské špízy jsou nejen zdravé a výživné, ale také se snadno připravují.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 073 kJ / 1 691 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 90,15 g | 
| Tuky | 105,06 g | 
| Vláknina | 9,45 g | 
| Cholesterol | 315 mg | 
| Sodík | 5,37 g | 
| Sůl | 13,38 g | 
| Sacharidy | 91,39 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z lilku vytvoříme tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu. Posolíme  a necháme je vypotit.
	Krok 2: Do osušených plátků balíme kousky sýrů (máme-li plátky příliš úzké, použijeme dva vedle sebe a jejich středy překryjeme) a střídavě je spolu s kolečky rohlíků (nebo čtvrtinou plátku toustového chleba) potřenými strouhaným česnekem a olivami napichujeme na špízové jehly nebo dřevěné špejle s hrotem.
	Krok 3: Opékáme na rozehřátém olivovém oleji - olej nejprve dobře rozpálíme, ale po vložení špízů stáhneme teplotu, lilek bude potřebovat cca 8 minut pro tepelnou úpravu a neměl by se spálit.
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sýrovo-lilkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrK5
Moje poznámka
					
				
Sýrovo-lilkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrK5
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tepelná úprava lilku, 
						
						
							kuře s tvarůžkama, 
						
						
							lilek špíz, 
						
						
							recepty s tvarůžkama, 
						
						
							špízy s lilkem, 
						
						
							špízy lilek, 
						
						
							lilek špízy, 
						
						
							lilkové recepty, 
						
						
							kuchyňská úprava lilku, 
						
						
							lilek tepelná ůprava, 
						
						
							u mě v kuchyni recepty lilkový tatarák, 
						
						
							bezmasé recepty z lilku, 
						
						
							bezmasé špízy, 
						
						
							bezmasí špíz, 
						
						
							chléb s tvarůžkama, 
						
						
							nejlepší recept na palačinky, 
						
						
							sekaná s tvarůžkama, 
						
						
							tatarský špíz, 
						
						
							tepelná úrpava lilku, 
						
						
							špízy syrove
						
					
						Suroviny:
						
							lilek, 
						
						
							olivy černé, 
						
						
							sýr hermelín, 
						
						
							sýr niva, 
						
						
							sýr ementál, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)