Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 293 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Moje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 13 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 21 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 6 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 6 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 7 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 7 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 8 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 8 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 9 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 9 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 9 hodinami
Tématické fráze:
breťanská zelenina,
beshamel recept,
beshamel,
zapečená zelenina s bešamelem,
caneloni recept,
bešamelová omáčka se sýrem,
bešamelová omáčka se sýrem,
zelenina s bešamelem,
brokolice s bešamelovou omáčkou,
bretanska zelenina recept,
zelenina s omackou,
květák s bešamelovou omáčkou,
losos s bešamelovou omáčkou,
recept na caneloni,
zelenina v bešamelové omáčce,
recepty květák brokolice,
bešamelová omáčka se zeleninou,
zelenina v bešamelu,,
caneloni,
dušená zelenina s bešamelem
Suroviny:
brokolice,
květák,
mrkev,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (7)
Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.
Pro laiky
Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme
Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.
Jednoduché a luxusní
+