Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 293 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Moje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Nejnovější recepty
Sachr dort z jablek
Přidáno před 1 hodinou
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na másle a citronu
Elen0766 před 54 minutami
Čokoládová poleva mojí prababičky
gabrielavachova.mail@seznam.cz před 58 minutami
Plátek vepřové kýty se žampionovou omáčkou
Leren před 1 hodinou
Domácí slané tyčinky
Lunaskira před 2 hodinami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 2 hodinami
Králík pikant
kimlo před 4 hodinami
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 7 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 8 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 8 hodinami
Tématické fráze:
breťanská zelenina,
beshamel recept,
beshamel,
zapečená zelenina s bešamelem,
caneloni recept,
bešamelová omáčka se sýrem,
bešamelová omáčka se sýrem,
zelenina s bešamelem,
brokolice s bešamelovou omáčkou,
bretanska zelenina recept,
zelenina s omackou,
květák s bešamelovou omáčkou,
losos s bešamelovou omáčkou,
recept na caneloni,
zelenina v bešamelové omáčce,
recepty květák brokolice,
bešamelová omáčka se zeleninou,
zelenina v bešamelu,,
caneloni,
dušená zelenina s bešamelem
Suroviny:
brokolice,
květák,
mrkev,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (7)
Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.
Pro laiky
Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme
Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.
Jednoduché a luxusní
+