Velikonoční hlavička - nádivka
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 087 kJ / 3 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,87 g |
| Tuky | 138,95 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 2,39 g |
| Sodík | 6,03 g |
| Sůl | 14,00 g |
| Sacharidy | 230,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny druhy masa uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar odložíme stranou.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme také na kostičky a zalijeme je rozšlehanými vejci s kořením a částí odloženého vývaru z masa. (Zbytek vývaru můžeme zamrazit, nebo jinak využít.)
Krok 3: Necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.
Krok 4: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 5: Maso, rohlíky a nasekané bylinky (pažitku, petrželku, kopřivy) smícháme s olejem, dokořeníme a zlehka promícháme. Směs urovnáme do připraveného pekáče.
Krok 6: Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě cca 180 °C asi 30-40 minut.
Zveřejněno 10. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Moje poznámka
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 45 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 56 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka kluci v akci,
velikonoční nádivka - kluci v akci,
velikonoční hlavička kluci v akci,
velikonoční hlavička,
velikonoční hlavička recept,
klucí v akci velikonoční nádivka,
recept na velikonoční hlavičku,
velikonoční nádivka recept,
kluci v akci nádivka,
recepty velikonoční hlavička,
hlavička recept,
kluci v akci všechny recepty,
velikonoční sekaná kluci v akci,
velikonční nádivka,
velikonoční nádivka,
recept na velikonoční nadivku kluci v akci,
nadivka kluci v akci,
nadivka z kopriv,
velikonoční nádivka - hlavička,
hlavička
Suroviny:
maso uzené,
maso vepřové,
maso kuřecí,
vývar masový,
rohlík,
vejce,
petrželka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
tuk,
strouhanka
Komentáře (12)
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory