Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji vylepšovat. Jelikož je velmi sytá, bez pochyby může nahradit hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 2. 2010 15:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 854 kJ / 1 399 kcal
Bílkoviny67,15 g
Tuky75,15 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 6,63 g
Sůl16,00 g
Sacharidy101,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veru Ovečka

17. 2. 2014 12:34

už podle tohoto receptu vařím dva roky a vždy má veleúspěch :-O:-O:-O:-O:-O ......nebojte se uvařit 5 L hrnec ...stejně zmizne :-!:-!:-))

Léňa

16. 2. 2014 14:29

Vyzkoušela jsem a nestačím se divit...je dokonalá..odteď už jedině podle tohoto receptu...moc díky !!:yes::-p

jeny

15. 2. 2014 11:14

Je to je pěkné to samou mě naučila i moje mamka dobrotka:-)

kofola kofola

12. 2. 2014 12:25

Je naprosto dokonalá:yes::-K

Jenny

16. 10. 2013 11:58

Tak jste mi udělali chutě, že jsem hned stoupla ke sporáku a cacarka se už vaří. Dík za receptík i za legrandu.:-p

Juraj

9. 9. 2013 10:35

Super napísané. Zajtra vyskúšam. :yes:

Lucie

14. 7. 2013 14:43

Opravdu výborná! Udělala jsem jí a šla do práce a přišla a už nebyl ani trošku a to jsem dělala do velkého hrnce a uplně plný. Opravdu skvělá! Děkuji za recept:-)

Helunka

1. 2. 2013 22:32

Díky za recept............jinou už nedělám. Super.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2013 11:42

Teri, super foto, hned vím, o co přicházím!!:-):yes:

Suzuk

21. 1. 2013 11:41

Letí bod :yes: a jdu na ní. Ten postup mě rozsekal :-D:-D:-D

Růženka

18. 1. 2013 19:57

nejlepší zelňačka!!!akorát jsem ji dovařila, přidala ještě smetanu a česnek a :yes::yes::yes:

Jiří Kulha

11. 10. 2012 23:28

Kosti z dobrého uzeného jsou do cacarky lepší nežli klobása.

Květa

3. 10. 2012 16:21

Recept mám od maminky, je opravdu dobrá, vařím ji stejně a s tou klobásou mám také takový problém. Všem krásné odpoledne:

jana.horakov

1. 8. 2012 12:49

Dělala jsem ji už po několikáté a fakt nemá chybu :yes::yes::yes: ted jí zrovna dodělávám a už se na ní moc těším :-))

Frantiska Frantiska

19. 7. 2012 13:11

nedodrzela jsem presne recept, misto sadla jsem cibuli delala na speku, nedala magi a ani vyvar a chutnala

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelnice s klobásou zelnice nejlepší zelňačka babiccina zelnacka polévka cacarka zelnice s klobasou recept cacarka polévka zelnice recept červená zelnice červená zelnice s klobásou polevka zelnice polévka skleněnka zelnice polévka nejlepší zelňačka recept recept zelnice zelnice z kysaného zelí skleněnka polévka recept na zelnici zelnice sklobasou luxusní zelnačka

Suroviny: čabajka, cibule, sádlo, zelí kysané, ocet, brambory, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, kmín celý, bobkový list, koření, vývar masový

TopRecepty.cz

Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6nq