Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2013 15:50
honza: Rozhodně přidat vajíčko a použít starou pánev, nebo teflonku. Rozpálit pořádně olej a pak jej malinko ubrat
19. 4. 2013 14:51
ale jak udělat, aby ty bramboráky při smažení drželi při sobě a šli obracet.
14. 4. 2013 22:14
míša:Jistě budeš čím dál šikovnější. (Výborné se píše z tvrdým Y) Já jsem si oblíbil z brambor tzv.rösty. Brambory nastrouhám na tzv.velké slzy, přidám např. uzený, bylinky, vejce, nakonec i sýr a vše na plech na malém množství oleje a šoupnu to do trouby a nemusím stát u plotny a obracet celou hodinu... A mnohem méně spotřebují a nasáknou olejem.
13. 4. 2013 12:37
Tak u nás dnes bramboráky. Dovolila jsem si přidat foto
12. 4. 2013 18:37
výborné jen sem přidala nakrájené uzené
9. 4. 2013 15:01
to je supr použiju to ve škole
6. 3. 2013 16:59
Výborné je to s nastrouhanou cuketou :) 1:1
1. 3. 2013 00:22
Je to jako kdyby je už někdo jedl :D
12. 2. 2013 17:13
peeeepe:v 10 letech má na to nárok. Ale možná by to chtělo se naučit čístwww.toprecepty.cz
8. 2. 2013 19:31
míša:děvče,chtělo by to,aspon minimalne jednou,zopaknout zakladní školu.....moc si z toho ale nedelej,takových vás tu jsou spousty..
17. 1. 2013 17:07
kyslik:ty si asi propadl z českého jazyku že?
8. 1. 2013 10:23
du na ně sbýhají se mi sliny nami nami
6. 1. 2013 17:36
BIBI,přidávám ti fotečku dělám je skoro stejnějen je smažím na sádlea dávám hladkou mouku
17. 11. 2012 18:15
Pythonissa:ono, je to v globále stejné, já někdy strouhám a někdy lisuji, ale to nic nevadí na výsledku bramboráčků, mouku skoro nedávám-jen podle těsta, mléko také nedávám, ale vždy musí být křupavé bramboráčky
17. 11. 2012 17:39
Česnek nestrouhám, raději ho lisuji... :P
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů