Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2010 12:49
fery1068@seznam.czskuste přidat kyslé zelí namixované z česnekovým točeným
28. 1. 2010 19:36
Drahulin za fotku přidávám +!
14. 1. 2010 14:49
Supr receptík díkys na konec já přidávám do těsta dušenou šunku cca 15dkg na kostičky
3. 11. 2009 12:13
Bibi jak bych na tvé fotce viděla kousky uzenéhoPřesně tak to já udělám s uzeným
28. 10. 2009 13:23
Dneska to udelam vypada to fakt dobre
17. 9. 2009 18:58
http://www.toprecepty.cz/recept/1070-bramboraky//
Existuje odrůda brambor která po nastruhání nemění barvu. jméno nevím. možná někdo ví? koupil jsem je v Hrabyni z vlečky.
Existuje odrůda brambor která po nastruhání nemění barvu. jméno nevím. možná někdo ví? koupil jsem je v Hrabyni z vlečky.
17. 9. 2009 18:51
existuje odrůda brambor, které nečernají. Koupil jsem je v Hrabyni u hl. cesty z vlečky. Těsto skutečně neměnilo barvu. Možná někdo ví tu odrůdu ?
13. 8. 2009 14:26
Vypada to krasne ... hned bych si dala.....
26. 7. 2009 07:56
9. 6. 2009 16:34
Je to pocoutka ,jsem z Prahy ,ale ted ziju na Sardinii a tady takovà jidla neznaji.A muj pritel si opravdu pochutnàvà
8. 4. 2009 20:02
hmmm t fotky jsou hezké.
16. 3. 2009 00:52
Já přidávám do bramboráku místo mléka pivo. Placky jsou pak, ač je to k nevíře, křupavé.
4. 1. 2009 23:18
no jo brambory, ale moje tchyně si horkým mlékem spařila na talíři roztrhaný hotový bramborák a myslím, že si ho ještě pocukrovala a děda si prý kramfleky (něco jako bramboráky, ale pečené na holé plotně, myslím bez česneku) mazal sirobem (vařeným z řepy cukrovky)
4. 1. 2009 22:52
Doporučuji brambory teplým mlékem "spařit", vyčetla jsem to v kuchařce a je to výborné.
4. 1. 2009 20:24
Bibi, máš je krásné - hned bych si dala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 11 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 41 minutami
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 2 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů