Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,11 g |
| Tuky | 8,89 g |
| Vláknina | 15,17 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 153 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pokud pustí hodně vody, část jí odlijeme.
Krok 3: Ve vhodné míse brambory smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl.
Krok 4: Je-li hmota příliš řídká, můžeme ještě lehce zaprášit moukou.
Krok 5: Těsto vkládáme naběračkou nebo lžící do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran dočervena.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
Moje poznámka
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 13 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 2 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 4 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 12 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 12 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 12 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramboraky,
bramboráky,
bramboráky recept,
bramboráky recept,
bramborak,
bramborak,
recept na bramboráky,
recept na bramboráky,
recept bramboráky,
recept bramboráky,
bramborák recept,
bramborák recept,
testo na bramboraky,
recept bramborák,
recept bramborák,
těsto na bramborák,
recept na bramborak,
recept na bramborák,
domácí bramborák,
recepty na domácí bramboráky
Suroviny:
brambory,
česnek,
mléko,
mouka polohrubá,
vejce,
majoránka,
kmín drcený,
sůl,
olej
Komentáře (116)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
na to kolečko s malými dírkami a je to tak fajn.
Děkuji Lucie Kopecká
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak
míša:
mám velkou chut,takže si je jdu udělat Mnam
přidávám další bod
Existuje odrůda brambor která po nastruhání nemění barvu. jméno nevím. možná někdo ví? koupil jsem je v Hrabyni z vlečky.