Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy raffaelo

Smetanové kokosové řezy připomínají svou chutí známé kupované kokosové bonbony. Jsou ale podstatně levnější a je jich rovnou celý plech. Po upečení se ještě horké řezy polévají smetanou, díky které získají úžasnou jemnost a vláčnost. Milovníci kokosu si zde opravdu přijdou na své.

Hodnocení receptu je 4,7 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tesinska84

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 plech o velikosti zhruba 36x27 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 159 kJ /
6 491 kcal
Bílkoviny90,86 g
Tuky318,87 g
Vláknina47,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy790,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a kypřicí prášek. Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a směsí posypeme těsto. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Kokos na povrchu zrůžoví, nesmí se ale připálit, jinak zhořkne. Krok 5: Když jsou řezy hotové, ihned je po vytažení z trouby je polijeme 33 % smeatnou ke šlehání. Trošku to zasyčí, ale řezy smetanu natáhnou a krásně zvlhnou. Krok 6: Necháme je vystydnout a krájíme na úhledné řezy.

TIP: Kokos v kuchyni

Zveřejněno 11. 3. 2010

Poznámka autora tesinska84

A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy raffaelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqPY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy raffaelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqPY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já tedy nevím, ale na velký plech to rozhodně není. Těsto mi sotva vyšlo na pokrytí dna v tenoučké vrstvě. Spíš to bude do menšího pekáčku. A upečeno jsem měla už za 15 min.

Moninka9: Dobrý večer, velikost plechu jsem upravila, ale možná i autorka upřesní rozměry. Na opravdu velký plech doporučuji upéct z 1,5 dávky a délku pečení přizpůsobit vlastní troubě.

jana (neregistrovaný/á) - to znamená, že horké, jak je vyndáš z trouby, je rovnoměrně poleješ neušlehanou smetanou na šlehání, vsáhne se do upečeného těsta a krásně jej zvláční ;-)

chtěla bych se zeptat, co tím myslíte - tak je vařící polijeme 33% šlehačkou

Dnes jsem je pekla opět a zjistila jsem, že je tu na tyho řezy další recept a bez fotky. Tak je sem s dovolením přidám, aby tehle recept nebyl tak "nahatý". ;-)

Je ja se dívala ale nak mi to uniklo dekuji

Tesinsko, nic ve zlém, ale dříve než vložíš nějaký recept, tak se podívej, jesli tu už ten samý není.

:-D:-)):-)):-))

Dobrou chut!;-)

Tématické fráze:
rafaelo řezy, řezy rafaelo, kokosové řezy rafaelo, rezy rafaelo recept, sladke rezy, rafaelo řezy recept, raffaelo, řezy, recept na rafaelo rezy, rafaelo řezy na plech, kokosové řezy na plech rafaelo, rafaelo řez, raffaelo recept, řezy rafaelo na plech, rafaelo na plech, raffaelo dort, buchta raffaelo, raffaelo buchta, raffaelo řez, rafaello řezy

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, mléko, mouka polohrubá, olej, kypřící prášek do pečiva, kokos strouhaný, cukr moučkový, smetana ke šlehání, mouka hrubá, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu