Hovězí plátky na houbách
Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu. Dušené hovězí plátky ve vývaru krásně zkřehnou a houby jim dodají příjemnou chuť a vůni.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 862 kJ / 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,86 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na 5 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Krok 2: Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou jednu velkou cibuli a na ni vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce.
Krok 3: Lehce osmahneme z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Krok 4: Podlijeme vývarem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220 °C.
Krok 5: Teplotu snížíme na cca 170–180 °C a necháme maso pomalu péct.
Krok 6: Mezitím na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou, cibuli.
Krok 7: Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a zlehka podusíme.
Krok 8: Přibližně po hodině pečení k masu v troubě přidáme podušené houby. Ještě další půlhodinu je společně necháme péct. Až je maso měkké, můžeme pokrm dosolit a rovnou podávat, nejlépe s rýží.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Moje poznámka
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
hovězí na houbách recept,
hovězí plátek na houbách,
hovězí plátky,
hovězí na houbách s rýží,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí maso na houbách,
hovězí na houbách v troubě,
plátky na houbách,
hovězí na hříbkách,
hovězí plátky v troubě,
recept na hovezi na houbach,
recept hovězí na houbách,
hovezi na houbach video,
hovězí krk na houbách,
hovězí zadní na houbách,
recepty hovězí na houbách,
recept - hovězí na houbách,
hovezi platky recept,
hovězí na čerstvých houbách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
vývar masový,
houby čerstvé,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
sádlo,
koření houbová variace,
mouka hladká
Komentáře (36)
Houbové koření
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Je tu na to dokonce i recept.
Chápu, že nikdo učenej z nebe nespadnul, ale svoje neznalost se dá prezentovat i s menší mírou arogance, než tu předvádíte.
V 21. Století taky existuje google, kde se dá spousta informací zjistit a nebýt za trotla.
Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.
Kačka
dnes jsme nevěděli co k obědu a náhodou jsem našel Váš recept.Sice jsem neměl čerstvé ale ,sušené houby a musím konstatovat že to bylo \\\\\\\"boží\\\\\\\". Hovězí na houbách připravené tímto způsobem je super, vůbec se to nedá srovnat s klasickou omáčkou.