Hovězí plátky s žampionovou směsí

dzungila Kuchařka: dzungila

4 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
2 lžíce plnotučné hořčice
3 cibule
100 g žampionů
50 g šunkového salámu
3 lžíce naložených sterilovaných kapií
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
olej
sůl
barevný pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou.

  2. Na oleji osmahneme do zlatova kostičky ze dvou cibulí a poté vložíme maso.

  3. Opečeme nejdříve po jedné straně, potřeme plnotučnou hořčicí, plátky otočíme a opečeme i pomazanou stranu. Zasypeme sladkou paprikou.

  4. Podlijeme vodou a dusíme, než nám maso změkne.

  5. Plátky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.

  6. Pečlivě provaříme a maso vrátíme zpět do omáčky prohřát.

  7. Na vedlejší pánvi opečeme na trošce oleje proužky cibule, přidáme očistěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, mírně je osolíme, opepříme a společně ještě opečeme.

  8. Nakonec do pánve přisypeme proužky šunkového salámu a kyselé kapie a opékáme ještě asi 3 minutky.

  9. Plátky masa položíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrstvíme na ně žampionovou směs.

Poznámka

Příloha - rýže, opečené brambory, houskové knedlíky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky s žampionovou směsí

Tématické fráze: hovezi platky na zampionech hovězí plátek na žampionech hovězí s žampionovou omáčkou hovezi smes hovězí plátky se žampiony hovezi se zampionovou omackou hovězí plátky recept zampionova smes k masu hovězí plátky se žampionovou omáčkou recepty - hovězí maso s bramborem, žampiony... hovězí plátek na houbách recepty hovězí plátky s žampiony hovězí na zampinech hovezi se zampiony plátky s masovou směsí hovězí s zampionovou hovězí plátek se žampiony hovězí varene szampionovou omackou minutková směs s hovězího masa hovězí maso s žampionovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo