

Hovězí plátky s žampionovou směsí
Suroviny 4 porce
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 cibule
- 100 g žampionů
- 50 g šunkového salámu
- 3 lžíce naložených sterilovaných kapií
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- barevný pepř
Postup přípravy receptu
Plátky masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou.
Na oleji osmahneme do zlatova kostičky ze dvou cibulí a poté vložíme maso.
Opečeme nejdříve po jedné straně, potřeme plnotučnou hořčicí, plátky otočíme a opečeme i pomazanou stranu. Zasypeme sladkou paprikou.
Podlijeme vodou a dusíme, než nám maso změkne.
Plátky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.
Pečlivě provaříme a maso vrátíme zpět do omáčky prohřát.
Na vedlejší pánvi opečeme na trošce oleje proužky cibule, přidáme očistěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, mírně je osolíme, opepříme a společně ještě opečeme.
Nakonec do pánve přisypeme proužky šunkového salámu a kyselé kapie a opékáme ještě asi 3 minutky.
Plátky masa položíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrstvíme na ně žampionovou směs.
Poznámka od kuchařky
Příloha - rýže, opečené brambory, houskové knedlíky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky s žampionovou směsí
-
Velmi zajímavé foto, v první chvíli jsem myslela, že jsou to zavináče. Chuť bude jistě také
+
-
Já teda hovězí moc nemusím, ale tohle vypadá lákavě
-
Hovězí na houbách je velká dobrota
+
-
To mám moc ráda, dle mého gusta. Posílám bodíka.
-
moc hezké foto
mám ráda hořčici pod masem ve šťávičce -
dzungila:jo tak to máme rádi a s tou hlívou souhlasím, ta tu chuť ještě podtrhne
Dávám 3.bod
-
dzungila: diky, zkusim v pátek,dám obrázek pak
-
Varilamyskakasicku - myslím, že hlíva je taky vhodná.
-
Paráda, moc se mi tento recept líbí, mám doma hlívu, to by šlo taky? Jinak je to moc pěkné a kapie, no,to je moje
-
Andreo, bravo!! To je moje gusto!!