Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Hodnocení receptu je 4,9 (172×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký nebo 2 menší mazance

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 472 kJ / 4 415 kcal
Bílkoviny96,26 g
Tuky183,08 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 665 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy550,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dasty

27. 3. 2010 07:15

Jani, taky by mě docela zajímalo, jaký byl další den, pokud ovšem vydržel, já dělávám tvarohový a tam záruka je, že i další dny je vláčný,dobrý.Jinak, samozřejmě uděluju bodíček.

Hambro Hambro

27. 3. 2010 00:38

Posílám bod.:yes:

Hambro

27. 3. 2010 00:09

Nádherný mazanec. Určitě vyzkouším.:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

26. 3. 2010 23:38

Napište někdo prosím, jestli se na druhý den mazanec nedrolí. Minulý rok jsem dělala mazanec a byl vynikající /v den upečení/. Jak píšete - vata. Ale na druhý den z toho byla drobenka. Ráda bych tento recept yyzkoušela, ale nejsem si jistá, jestli se taky nebude mazanec na druhý den drolit:-// P.S. Jani, jinak fotka je úžasná:yes::yes::yes:

Jancza

26. 3. 2010 23:36

Jani, máš ho krásnej :yes:. Postup bez postupu určitě nevadí, všichni to chápem ;-). Teď nevím, jestli opráším svůj vyzkoušenej mazanec (u nás bochánek) nebo zkusím ten tvůj. Každopádně ho ukládám, určitě na něj dojde, a bodík posílám ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2010 23:16

Teď se dívám, že to mám dost divně napsané, žádný postup v postupu.:-O Snad to nevadí:-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2010 23:12

Děkuji všem za bodíky, ikdyž vím, že mazance tady máme, ale nevím, že by byl někde anýz. Má fakt něco do sebe:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2010 23:09

jahoda, já jsem si to vajíčko našlehala s troškou mléka a potřela to ještě před tím, než jsem tam dala mandle, aby držely;-). Jinak to fakt nic není. Když děláš v ruce těsto, aby bylo dost husté, aby šel udělat bochánek. Tady ten "bochan" nevypadá, ale je obrovský!!! Nádherně nakynul a nevlezl mi na žádný talíř, co mám, ani tác:-)), tak jsem ho dala na hranatý tác na focení a pak honem na plech, přikryla útěrkou, aby neosychal do rána;-). Ty řezy mám vyfocené v misce od masa pro zeťáka, on by se za sladkým umlátil;-) Jo a po dopečení, ještě jak je hoorký, ještě jednou natřít tím vajíčkem s mlékem;-)

eva hubova eva hubova

26. 3. 2010 23:06

:-p:yes::yes:+7

Pejli Pejli

26. 3. 2010 22:47

Mňááááááááááám!Zrovna se zakusuju, jak vatička, výborné! :-) díky za vzorek, s Jiříkem koštujem :-*

misza misza

26. 3. 2010 22:45

:-O nádherný:-p:yes:

Colombo65 Colombo65

26. 3. 2010 22:44

:yes:;-)

Bibinka Bibinka

26. 3. 2010 22:42

Jani, tak když ty říkáš, že je dobrej, tak ho zřejmně upeču na Velikonoce a pak ti písnu, jak chutnal nám. Ovšem 4.boda už ti dávám teď:yes:

ruzena ruzena

26. 3. 2010 22:38

Jano super:yes: opravdu,jako koupený v krámě:-O:-p:-)):-))

jahoda jahoda

26. 3. 2010 22:37

Jano, pekárnu nemám a mazanec jsem ještě nepekla, tak poraď, jak to vlastně natíráš - celým rozšlehaným vejcem před pečením a po upečení máslem, nebo už se to nenatírá????:-)), díky

1 17 18 19 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy