Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Připravit maličké buchtičky z kynutého těsta ve vanilkou vonícím krému není nějak náročné a vznikne plnohodnotný sladký pokrm, který si rádi dají děti i dospělí.

Hodnocení receptu je 5,0 (194×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

80 min (55 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

4. 3. 2008 21:19

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 216 kJ / 4 354 kcal
Bílkoviny115,50 g
Tuky63,98 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 309 mg
Sodík 928 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy806,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majka

5. 5. 2009 13:17

Tak to vypadá dost dobře.Taky to tak děláme v práci.A je to DOST DOBRÝ!!!!:-)):yes::-*

niki

1. 5. 2009 20:35

vinikající:-)):-)):-))

oli

27. 4. 2009 11:43

uz jsem je dlouho nemela tak je dnes udelam podle HankaPu dekuji za radu:-p;-)

HankaPu HankaPu

22. 4. 2009 15:19

Já ty rýhy dělám nožem podle oka, nikam ho nenamáčím, /ten nůž/ ani těsto na povrchu už ničím nenatírám a je to fakt rychlovka, a po upečení se to krásně oddělí úplně samo:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2009 14:41

Jo, a dík za připomenutí, už jsme je dlouho neměli:-p

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2009 14:41

Můj fígl je podobný jako nbatula, jen používám obracečku na palačinky, kterou před každým zanořením do těsta namočím do rozehřátého másla.

nbatula

22. 4. 2009 12:49

Taky znám jeden fígl.Těsto rovnoměrně rozložím na vymaštěný plech, potom vezmu dlouhé škol. pravítko potřu ho olejem a vytvořím si buchtičky jaké chci velikosti (při každé "rýze - zářezu" znovu potřu olejem, tím se těsto zpět k sobě nelepí).;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 4. 2009 12:26

Koukám, jeden fígl za druhým, ale já to dělám, jako paprika:-)) A Hani, koukám, že máš stejný talíř, jako já, já mám růžový a ty hnědý!:-)

HankaPu HankaPu

21. 4. 2009 23:22

A můj fígl na buchtičky je ten, že těsto rovnoměrně rozložím na vymaštěný plech a nožem nakrájím na čtverečky /viz. foto/, upeču a pak jdou buchtičky krásně od sebe oddělit. Je to velmi rychlé, ušetří se spousta času a na chuti se nic nezmění.:-)

macin

23. 2. 2009 12:41

souhlasim je to vse supr:yes:

Paprika Paprika

21. 2. 2009 19:43

Já mám taky fígl, buchtičky mám v mrazáku a když přijdou děti (jako dnes), že je chtějí, vytáhnu je ohřeju a připravím jen šodó. Dnes to ale byl problém. Neměla jsem vanilkový pudink. Udělala jsem to z čokoládového (s trochou rumu) a kluci málem prodřeli talíře.

Hella Hella (moderátorka)

18. 2. 2009 20:04

Já teda používám jiný fígl. V pekáči rozehřeju máslo, jednu stranu podložím a postavím ho nakřivo, aby tuk stekl na jednu stranu. Špičkou lžičky vykrajuju z těsta kousíčky, které do toho másla vhazuju, kousek těsta v něm "vykoupu" a pak ho mašlovačkou nebo lžičkou přesunu nahoru, aby částečně ten tuk odtekl. Pak ty kousíčky mačkám těsně vedle sebe. Při pečení se neslepí protože jsou ze všech stran promaštěné a vykynou do výšky. Vzhledově vypadají, jako bych je pracně vytvarovala do minibuchtiček, přestože syrové to byly takové cucky.

JKpipule

17. 2. 2009 23:39

TAky mám ráda malinké buchtičky a znám fígl , jak na to. Uděláme si dlouhé šulánky na délku plechu a pak jen na šířku rozkrájíme super rychlovka a buchtičky jako malíček!!!!:yes:

krijan

12. 2. 2009 23:29

Dala bych bod,protože vím jak jsou pracné.Ale takhle velké buchtičky nemůžu.Malinké a pořádně propečené a křupavé.To je pak ono.:-S

1 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchtičky se šodo dukátové buchtičky nejlepší rychlý recept buchtičky se šodou buchtičky s pudinkem dukátové buchtičky nejlepší recept buchtičky se šodo recept buchtičky se šodo výborné buchtičky se šodó kluci v akci dukátové buchtičky kluci v akci dukátové buchtičky z domácí pekárny recept buchtičky se šodou dukatove buchticky buchtičky se šodou z domaci pekarny recept buchtičky se šodo dukatove buchticky recept recept na buchticky se sodo domaci dukatove buchticky testo na dukatove buchticky recept na buchtičky se šódou jednoduchý krém na dukátové buchtičky

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr, tuk hera, droždí, vejce, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, tuk hera, mléko, pudink vanilkový, cukr, rum

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkE