Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské lasagne s listovým špenátem, mozzarellou a parmazánem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

17. 4. 2010 13:11

Suroviny

Porce: 2 porce

Nutriční hodnoty

Energie82 kJ / 20 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud držíte dietu, tak super obídek!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

k.radulka k.radulka

8. 12. 2010 20:10

těsta si dělám hodně- do zásoby. 4 vejce a 500 gr. hladké mouky a olivový olej. Strojkem na těstoviny zozválím na plát a rozřeřu na pláty jak potřebuji. Nesolit! těsto je pak tuhé. a necháme odpočinout cca 1 hodinu v lednici.

Daniella O. Daniella O.

8. 12. 2010 20:06

Zizalko, Radulko, moc rada bych recept na domaci lasagne, prosim, prosim....:-K

k.radulka k.radulka

8. 12. 2010 20:05

Ty kupované se nepředvářejí, jj;-) ale takto je předvářím:-*

Daniella O. Daniella O.

8. 12. 2010 20:04

Lasagne nikdy nepredvaruju, ale v tomto pripade urcite predvarene byt musi, zapekaji se pouze 10 minut. Recept se mi moc libi, jednoduchy a rychly..+12

zizala zizala (moderátorka)

8. 12. 2010 20:00

Taky si dělám domácí, ty už vůbec není třeba předvářet, jsou čerstvé a měkké;-)Když se dá dost omáčky, nejsou křupavé ani tvrdé.

k.radulka k.radulka

8. 12. 2010 19:53

já je předvařuji, většinou si dělám domácí:-*

hannibal

8. 12. 2010 19:20

Bylo by fajn nejprv napsat že se lasagne nevaří protože se při vaření slepujou, takže rada pro všechny - lasagně nevařit, změknou při pečení v troubě:-//

k.radulka k.radulka

26. 10. 2010 13:15

Milá M, předvařuju je protože jsou v troubě jen na zapečení a aby špenát pečením a vařením nestratil všechny vitamínky. Těstoviny se běžně předvářej pokud je neděláš s ml. masem a rajčaty. Nemám ráda ani tu moc křupavou chuť.

M.

26. 10. 2010 13:10

Moc nechápu, proč se prvně vaří pláty lasagní? Nedává se na to bešamel, aby změkly přímo v troubě? Nevím, možná jsem mimo, ale nikdy jsem neviděla, že by se předvařovaly.. :-O

k.radulka k.radulka

4. 9. 2010 11:35

Hanko koupíš ho ve speciálkách nebo na internetu, pokud vím maj ho i v hypernově a Albertu. Pokud držíš dietu tak si dej tohoto jídla pouze 120 g maximálně, ikdyž je dietní neznamená to že ho mužeš sníst celej pekáč :D já zhubla 27 kg po porodu tak vím o čem mluvím. Jez v podstatě cokoliv jen vynech pečivo a všechna jídla jen malá porce do 150 gramů a pak se dojez okurkou nebo jakoukoliv jinou zeleninou, bacha na ovoce, je dost sladké a jíst ho mužeš jen do odpoledne.

vybusna vybusna

4. 9. 2010 10:11

hanka...parmazan je znacka syru (povodne vznikla od mesta parma, kde recept vznikol) a moze ho uzivat jedine pravy syr parmazan. co sa tyka fakov na potraviny, tak si myslim, ze organizacia, ktora sa zaobera predajom potravin... ako take ho pouzivat nemozu...je to registrovana znacka v eu a eu sa tymito fakmi vysporiaduva tak ako s nasim starym znamym rumom...pod rumom teraz v potravinach kupis jedine rum trstinovy. pokial v potravinach najdes syn parmazan, tak by som si bola viacmenej ista, ze to parmazan je....k.radulka ma bezpochyby parmazan pravy, pretoze je z talianska, ale pravy parmasan dostanes kupit aj ked z talianska nie je...dokonca niektory sa vyraba aj v cechach http://ekonomika.idnes.cz/italove-kupuji-cesky-par... ovci syr dostanes kupit aj v cechach, aj na slovensku aj v rumunsku aj v polsku...samozrejme v obchodoch , ktore maju svojho zriadovatela...pokial kupujes *ovci* syr niekde na trznici, tak by som silne pochybovala, ze je robeny z praveho ovcieho mlieka. mozno by ti pomohlo keby si si pri kupovani pozrela co ten syr obsahuje.....parmazan ma zlozenie
Tuku v sušine. min. Min 32 %
Tuk abs. 28,4 %
Proteín abs. 33 %
Voda abs. 30,8 %
Nutričné hodnoty 392 kcal
Chlorid sodný 1.39 g
Vápnik 1160 mg
Fosfor 680 mg
Horčík 43 mg
podla tychto hodnot si mozes pozriet ci tento syr spada medzi tie, ktorym si mozes doplnovat stravu pri diete.
k.radulkin recept by som brala mozno ako dietny, bez tej mozzarelly a keby som mala lasanove platy celozrnne....

Hanka

4. 9. 2010 09:23

A prosím tě já opravdu nevím kde ten parmezán koupit.Chtěla bych ten pravý,prý je dietní.A to jídlo ty lasagne jsou dietní?Držím dietu víš,ale lasagne miluju.Ještě mě napadlo ,že kdybych ti poslala peníze na účet předem jestli by jsi mě kousek toho sýru neposlala na mojí adresu.:-):-8

k.radulka k.radulka

3. 9. 2010 14:26

Hani já mám doma pravý parmazán z Itálie protože tam jezdí manžel na služební cesty ale klidně kup ten co maj tady:yes:

Hanka

3. 9. 2010 14:20

holky ten parmezán musí být praví?A kde se prodává já znám jen podobné sýry parmezánu děkuji Hanka:-(

kudlova3 kudlova3

2. 8. 2010 19:46

:-O:-O:-O:-K:-K:-K:yes::yes::yes:, Nádhera , Italskou kuchyni já můžu :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lasagne s mozzarelou italské těstoviny se špenátem lasagne se špenátem a mozzarelou dietni lasagne těstoviny se špenátem a parmazánem špenátové lazaně prave italske lasagne lasagne se špenátem lasaně s listovým špenátem italské lazaně italské těstoviny s parmazánem recepty s parmazánem lasagne se špenátem a smetanou špenátové lasagne s mozzarelou lasagne se špenátem a rajčaty lasagne kalorie mozzarella kalorie lasagne cena italské špenátové lasagne jídla s parmazánem

Suroviny: olej olivový, cibulka, špenát listový, parmazán, sýr mozzarella, rajče, sůl, pepř, česnek sušený, koření oregáno, podravka

TopRecepty.cz

Italské lasagne s listovým špenátem, mozzarellou a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZyA