Brambory po židovsku
Brambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo nebo zajímavou přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 543 kJ / 369 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,89 g | 
| Tuky | 0,87 g | 
| Vláknina | 12,90 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 31 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 75,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory nakrájíme na plátky, na vymazaném plechu je osolíme, okmínujeme a upečeme.
	Krok 2: Ještě teplé potíráme marinádou: na 2 prsty oleje v hrnečku nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a utřený česnek.
	Krok 3: Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.
Zveřejněno 23. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Brambory po židovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0Ry
Moje poznámka
					
				
Brambory po židovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0Ry
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							marináda na brambory, 
						
						
							roštěná po židovsku, 
						
						
							kuře po židovsku, 
						
						
							mrkev po židovsku, 
						
						
							židovská roštěná, 
						
						
							recepty z brambor, 
						
						
							brambory recepty, 
						
						
							židovské recepty, 
						
						
							brambory po, 
						
						
							recept brambory, 
						
						
							recepty bramborák po židovsku, 
						
						
							zidovske zemiaky, 
						
						
							smažená židovská roštěná, 
						
						
							jídlo po židovsku, 
						
						
							bramborovy salat po zidovsku, 
						
						
							brambory v marinade, 
						
						
							zeleninove testoviny po zidovsku, 
						
						
							marináda brambory, 
						
						
							pohanka po zidovsku, 
						
						
							bramborové recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							tuk, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							olej, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							tymián, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (9)