Brambory po židovsku
Brambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo nebo zajímavou přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 543 kJ / 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,89 g |
Tuky | 0,87 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme na plátky, na vymazaném plechu je osolíme, okmínujeme a upečeme.
Krok 2: Ještě teplé potíráme marinádou: na 2 prsty oleje v hrnečku nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a utřený česnek.
Krok 3: Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.
Zveřejněno 23. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory po židovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0Ry
Moje poznámka
Brambory po židovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0Ry
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 19 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
marináda na brambory,
roštěná po židovsku,
kuře po židovsku,
mrkev po židovsku,
židovská roštěná,
recepty z brambor,
brambory recepty,
židovské recepty,
brambory po,
recept brambory,
recepty bramborák po židovsku,
zidovske zemiaky,
smažená židovská roštěná,
jídlo po židovsku,
bramborovy salat po zidovsku,
brambory v marinade,
zeleninove testoviny po zidovsku,
marináda brambory,
pohanka po zidovsku,
bramborové recepty
Suroviny:
brambory,
sůl,
kmín celý,
tuk,
majoránka,
olej,
paprika čerstvá červená,
tymián,
česnek
Komentáře (8)