Brambory po židovsku
Brambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo nebo zajímavou přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 543 kJ / 369 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,89 g | 
| Tuky | 0,87 g | 
| Vláknina | 12,90 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 31 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 75,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory nakrájíme na plátky, na vymazaném plechu je osolíme, okmínujeme a upečeme.
	Krok 2: Ještě teplé potíráme marinádou: na 2 prsty oleje v hrnečku nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a utřený česnek.
	Krok 3: Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.
Zveřejněno 23. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Brambory po židovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0Ry
Moje poznámka
					
				
Brambory po židovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0Ry
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 7 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 8 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 12 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 42 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							marináda na brambory, 
						
						
							roštěná po židovsku, 
						
						
							kuře po židovsku, 
						
						
							mrkev po židovsku, 
						
						
							židovská roštěná, 
						
						
							recepty z brambor, 
						
						
							brambory recepty, 
						
						
							židovské recepty, 
						
						
							brambory po, 
						
						
							recept brambory, 
						
						
							recepty bramborák po židovsku, 
						
						
							zidovske zemiaky, 
						
						
							smažená židovská roštěná, 
						
						
							jídlo po židovsku, 
						
						
							bramborovy salat po zidovsku, 
						
						
							brambory v marinade, 
						
						
							zeleninove testoviny po zidovsku, 
						
						
							marináda brambory, 
						
						
							pohanka po zidovsku, 
						
						
							bramborové recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							tuk, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							olej, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							tymián, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
Komentáře (9)