Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš s medem a jablky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 165 kJ /
1 234 kcal
Bílkoviny134,35 g
Tuky14,44 g
Vláknina38,79 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 722 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy127,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na úzké nudličky a orestujeme důkladně ze všech stran na oleji. Přidáváme postupně med, rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list a přiléváme hovězí vývar. Krok 2: Vše dusíme 1 – 1,5 hodinu, dokud není maso téměř měkké. Potom teprve osolíme,opepříme. Krok 3: V další fázi přidáme nakrájenou mrkev na tenké nudličky + nakrájenou cibuli, které jsme si trochu dopředu orestovali na troše oleje. Necháme chvíli dusit. Krok 4: Chvíli před dokončením přidáme najemno nakrájená jablka a vše ovoníme majoránkou.
Na závěr dochutíme citrónovou šťávou. Krok 5: Příloha: jakýkoli knedlík.

Zveřejněno 25. 5. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: www.knedlik.cz

Dnešní článek na netu o tom, jak jsou češi konzervativní v jídle mě inspiroval a našla jsem si recept na guláš trochu jinak s mírně nasládlou chutí. Měla jsem obavy, zda mi to doma projde, ale přímo jsem bodovala! Zkuste, zjistíte, že nemusí být guláš jen ostrý :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s medem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy6A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s medem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy6A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fotka bezkonkurenční a recept zítra vyzkouším :yes:

Hodně podobně dělám, ovoce vůbec u masa miluju a med jsem začala v kombinaci s ním používat nedávno. Moje rodinka do té doby zásadně ovoce+maso odmítala, ale kombinaci s medem přivítala :-D;-):-p:yes:

:-K5bodík

Už mám v oblíbených, jablka vždy dodají masu takovou zvláštní pikantní chuť a to my máme rádi:yes: Posílám bodík i za tu krásnou fotku:yes: +

Článek jsem četla taky a u nás doma tedy konzervativní v jídle nejsme:-))
Velice hezký recept a PŘEKRÁSNÁ fotka:yes::yes:+

Jahoho, Tvé fotky vypadají velice jedle všechny :-p:yes:

Krásné;-);-);-)

:-O:-O:-O:yes::yes:teda..to zas čumím, jak puk v brance:-O:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí na jablkách, gulas s jablky a mrkvi, hovězí ramínko, hovezi guláš, med do guláše, hovězí maso s jablky, hovězí guláš s jablkem, hovězí s mrkví a jablky, hovězí kližka na medu, guláš med, gulas s jablkem, hovězí guláš s mrkví a jablky, guláš na medu, hovězí s jablkama, recept hovezi med jablka vyvar, guláš s medem v troube, hovězí guláš do trouby, hovězí na medu, vepřová guláš s jablky, hovězí na česneku s medem

Suroviny:
kližka hovězí, med, protlak rajčatový, česnek, bobkový list, vývar hovězí, cibule, mrkev, jablko, sůl, pepř, olej, majoránka, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu