Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Masová omáčka bez masoxu

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

1. 7. 2010 13:11

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 098 kJ / 501 kcal
Bílkoviny67,97 g
Tuky10,48 g
Vláknina9,31 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy31,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sikulka7

23. 9. 2017 13:01

lomačka : Co slovo, to hrubka............nainstalujte si korektor češtiny, kdy ž vám dělá čeština problém. Jo a magi je taky pěknej sajrajt, jako masox.:-((

lomačka

30. 5. 2011 20:38

Tak já používám -- tekuté magi,sůl a pepř,za mého mládí žádný masoxi ani snad nebyli :-O

Eliza Eliza

1. 7. 2010 16:48

Vegeta se dá koupit i bez glutamátů, jmenuje se Zdravita. :yes:

Drobek Drobek

1. 7. 2010 16:46

Jano Pá, spousta lidí je na glutaman alergická, osypou se a otečou. My naštěstí ne a používáme ho. Pro informaci, původně se to jmenovalo Wej Su, přišlo z Číny a byl to výtažek z mořských řas či chaluh. Pak přišli na to, že se to dá vyrobit uměle a to byl konec přírodního. Vegeta, krom dobrot, jako je sušená kořenová zelenina glutaman obsahuje, a hodně.

Jana Pá

1. 7. 2010 15:35

Já masox a vegetu nepoužívám v kuchyni už delší dobu(4 roky) a dochucuji jen kořením a bylinkami a zatím doma nikdo "neremcal":-D (musela jsem se to naučit, protože když vařím pro mámu,tak bez těchto "vymožeností" a tím pádem jsem to začla používat i pro nás a zatím v pohodě:-))

Markeee

1. 7. 2010 14:21

Když se vaří poctivě tak není žádný bujón ani vegeta potřeba...i když jsem to taky roky používala. :yes::-!

BILKOVAI BILKOVAI

1. 7. 2010 14:20

Vegeta nebo masox mě to připadá téměř stejné. Myslím si, že ve vegetě i masoxu je obsažen glutaman, bez kterého hodně kuchařek neumí uvařit /včetně mně/. Mně to prostě bez toho glutamanu nechutná :-S Tak bych byla zvědavá např. na omáčku bez glutamanu, která by chutnala i mně a všem, kteří jsou na glutamanu závislí:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 7. 2010 13:34

annveros,moje babička i mamka vařily bez masoxu a jídla byla dobrá,zvláště pokud bylo maso,tak to už vůbec, pamatuji si tu chuť dodnes;-):-K a vegeta to myslím moc neznaly.;-);-)+1:yes:

annveros

1. 7. 2010 13:13

Momentální nápad, když zjistím, že nemám masox. Ale i tak byla omáčka skvělá a snědla se. To je pro mě největší radost. Prostě dá se vařit i bez masoxu;-):-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: masová omáčka domaci masox masove omacky bezlepkový masox masox masové omáčky recepty masox bez glutamátu jak vyrobit domácí masox jak vyrobit masox vaření bez masoxu jak se dělá masox masox bez glutamanu masox omáčka jak vařit bez masoxu omáčka masox co je masox kucharek zdravita co obsahuje masox recepty z masoxu zdravita

Suroviny: maso vepřové, vegeta, pepř, koření nové koření mleté, paprika sušená sladká, sůl, mouka hladká, cibule, olej

TopRecepty.cz

Masová omáčka bez masoxu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMo1