Masová omáčka bez masoxu

annveros Kuchařka:

Doba přípravy: 45 min PT0H45M Omáčky 9 názorů

54

Suroviny

300 g vepřového masa
Vegeta
pepř
nové koření mleté
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
2-3 lžíce hladké mouky
2 cibule
olej na základ
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si cibulový základ, vložíme na něj na kostky nakrájené maso, okořeníme, dáme vegetu, pořádně promícháme a zalijeme vodou.

  2. Až je maso měkké, zaděláme záklechtkou a asi 10 min provaříme za občasného míchání na mírném plameni. Dochutíme solí.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Masová omáčka bez masoxu

  • sikulka7 sikulka7

    lomačka : Co slovo, to hrubka............nainstalujte si korektor češtiny, kdy ž vám dělá čeština problém. Jo a magi je taky pěknej sajrajt, jako masox.:-((

    Odpovědět

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    Tak já používám -- tekuté magi,sůl a pepř,za mého mládí žádný masoxi ani snad nebyli :-O

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vegeta se dá koupit i bez glutamátů, jmenuje se Zdravita. :yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Jano Pá, spousta lidí je na glutaman alergická, osypou se a otečou. My naštěstí ne a používáme ho. Pro informaci, původně se to jmenovalo Wej Su, přišlo z Číny a byl to výtažek z mořských řas či chaluh. Pak přišli na to, že se to dá vyrobit uměle a to byl konec přírodního. Vegeta, krom dobrot, jako je sušená kořenová zelenina glutaman obsahuje, a hodně.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Já masox a vegetu nepoužívám v kuchyni už delší dobu(4 roky) a dochucuji jen kořením a bylinkami a zatím doma nikdo "neremcal":-D (musela jsem se to naučit, protože když vařím pro mámu,tak bez těchto "vymožeností" a tím pádem jsem to začla používat i pro nás a zatím v pohodě:-))

    Odpovědět

  • Markeee Markeee

    Když se vaří poctivě tak není žádný bujón ani vegeta potřeba...i když jsem to taky roky používala. :yes::-!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vegeta nebo masox mě to připadá téměř stejné. Myslím si, že ve vegetě i masoxu je obsažen glutaman, bez kterého hodně kuchařek neumí uvařit /včetně mně/. Mně to prostě bez toho glutamanu nechutná :-S Tak bych byla zvědavá např. na omáčku bez glutamanu, která by chutnala i mně a všem, kteří jsou na glutamanu závislí:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    annveros,moje babička i mamka vařily bez masoxu a jídla byla dobrá,zvláště pokud bylo maso,tak to už vůbec, pamatuji si tu chuť dodnes;-):-K a vegeta to myslím moc neznaly.;-);-)+1:yes:

    Odpovědět

  • annveros annveros(autorka receptu)

    Momentální nápad, když zjistím, že nemám masox. Ale i tak byla omáčka skvělá a snědla se. To je pro mě největší radost. Prostě dá se vařit i bez masoxu;-):-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: masová omáčka domaci masox masove omacky bezlepkový masox masox jak vyrobit domácí masox jak se dělá masox jak vyrobit masox masox bez glutamátu masox bez glutamanu vaření bez masoxu masox omáčka jak vařit bez masoxu kucharek zdravita omáčka masox co je masox co obsahuje masox zdravita vareni-omacky masové omáčky recepty

Zapomněl/a jsem heslo