Masová omáčka bez masoxu

annveros Kuchařka:

Doba přípravy: 45 min PT0H45M Omáčky 8 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

300 g vepřového masa
Vegeta
pepř
nové koření mleté
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
2-3 lžíce hladké mouky
2 cibule
olej na základ
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si cibulový základ, vložíme na něj na kostky nakrájené maso, okořeníme, dáme vegetu, pořádně promícháme a zalijeme vodou.

  2. Až je maso měkké, zaděláme záklechtkou a asi 10 min provaříme za občasného míchání na mírném plameni. Dochutíme solí.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Masová omáčka bez masoxu

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    Tak já používám -- tekuté magi,sůl a pepř,za mého mládí žádný masoxi ani snad nebyli :-O

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vegeta se dá koupit i bez glutamátů, jmenuje se Zdravita. :yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Jano Pá, spousta lidí je na glutaman alergická, osypou se a otečou. My naštěstí ne a používáme ho. Pro informaci, původně se to jmenovalo Wej Su, přišlo z Číny a byl to výtažek z mořských řas či chaluh. Pak přišli na to, že se to dá vyrobit uměle a to byl konec přírodního. Vegeta, krom dobrot, jako je sušená kořenová zelenina glutaman obsahuje, a hodně.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Já masox a vegetu nepoužívám v kuchyni už delší dobu(4 roky) a dochucuji jen kořením a bylinkami a zatím doma nikdo "neremcal":-D (musela jsem se to naučit, protože když vařím pro mámu,tak bez těchto "vymožeností" a tím pádem jsem to začla používat i pro nás a zatím v pohodě:-))

    Odpovědět

  • Markeee Markeee

    Když se vaří poctivě tak není žádný bujón ani vegeta potřeba...i když jsem to taky roky používala. :yes::-!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vegeta nebo masox mě to připadá téměř stejné. Myslím si, že ve vegetě i masoxu je obsažen glutaman, bez kterého hodně kuchařek neumí uvařit /včetně mně/. Mně to prostě bez toho glutamanu nechutná :-S Tak bych byla zvědavá např. na omáčku bez glutamanu, která by chutnala i mně a všem, kteří jsou na glutamanu závislí:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    annveros,moje babička i mamka vařily bez masoxu a jídla byla dobrá,zvláště pokud bylo maso,tak to už vůbec, pamatuji si tu chuť dodnes;-):-K a vegeta to myslím moc neznaly.;-);-)+1:yes:

    Odpovědět

  • annveros annveros(autorka receptu)

    Momentální nápad, když zjistím, že nemám masox. Ale i tak byla omáčka skvělá a snědla se. To je pro mě největší radost. Prostě dá se vařit i bez masoxu;-):-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo