Krkonošské kyselo
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo podáváme s krajícem chleba.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 292 kJ / 1 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,06 g |
Tuky | 50,78 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Moje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 8 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 9 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 56 minutami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 2 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 2 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
humlovatereza před 3 hodinami
Sladkokyselá čínská kuřecí polévka
MarcelaPa před 4 hodinami
Tématické fráze:
krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo recept,
recept na krkonošské kyselo,
pravé krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo z kvásku recept,
krkonosske kyselo s houbami,
houby na kyselo,
krkonošké kyselo,
šumavské kyselo,
nakládané houby na kyselo,
recept krkonošské kyselo,
houbové kyselo,
krkonožské kyselo,
recepty krkonošské kyselo,
kyselo,
krkonošské kyselo-recept,
krkonošské kyselo z kvásku,
krkonošské houbové kyselo,
krkonošsky kyselo,
krkonošské recepty
Suroviny:
voda,
kvásek,
houby,
sůl,
kmín celý,
cibule,
vejce,
brambory,
olej
Komentáře (20)
Pravé kyselo
Takže pokud chcete pravé pravé kerkonošské kyselo na městský způsob, tak si tam dejte všechny výše zmíněné vylepšující ingredience, jen prosím NÉ smetanu. A pokud chcete speciál, tak si udělejte kyselo tak husté, že budete muset mít sílu, abyste ho umíchali, a po zchladnutí takové kyselo ztuhne jak rosol. Ředit ho můžete mlékem dodatečně a takové kyselo vám vydrží v ledničce uskladněné mnohem déle.