Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

5. 6. 2013 20:15

Nikina:moc děkuju za krásnou fotku, promiň, že reaguju až teď, úplně jsem to přehlídla:-8 Díky:-K

senky senky

5. 6. 2013 19:16

Maruško, jdu na to už poněkolikáté, poprvé jsem dopadla podobně jako Eliza níž v komentářích:-)):-)), snědlo se všechno:-! pak jsme měli velkou návštěvu a nikdo nechtěl snídat a večeřet nic jiného:-!:-)):-)):-)) potřetí jsem nabalila neteři s sebou, aby chudáci neměli na chatě hlad:-D:-D naposledy jsem podělila naše kluky při jejich cestách a tentokrát beru s sebou na chatu na víkend já, ale doufám, že už stihnu vyfotit a dovolím si přidat foto;-)
Kombinuju 1kg plecka, 1kg libového bůčku a 1kg sádla. Už se těším, jak to tady bude ráno krásně vonět:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

24. 5. 2013 09:38

To luxus vynikající, jihočechům ladící. +bodík 38

Nikina Nikina

23. 5. 2013 20:42

maris: přidala jsem to slíbené foto. Kdyby se nelíbilo, klidně to smázni ;-):-K

Nikina Nikina

23. 5. 2013 10:28

danielle72: dle Dáši dělám i já, nevkládala jsem, protože je to skoro stejné :-) i koláč dělám dle ní ;-)

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 10:25

Za chvíli Vám vložím recept, podle které děláme "Rillettes de Conneré" doma. Napíšu text vlastními slovy a vložím k tomu i odkaz, snad to nebude nikomu vadit. Byl by hřích nechat si toto "tajemství" jen pro sebe a nešířit recept dál:-K:-K:-K

Nikina Nikina

23. 5. 2013 10:25

magdalenka: o tom žádná :-)

magdalenka magdalenka

23. 5. 2013 10:23

Nikina: Určite, veď kedysi sme na dovolenky pod stanom vyrábali všetko možné, zavárala som mäso, klobásy, paštiku. Pohodlnejšie je dať do krabičky a zamraziť.;-)

Nikina Nikina

23. 5. 2013 10:19

magdalenka: někde jsem četla, že se to dá i sterilizovat, ale nezkoušela jsem, tak nevím.

danielle72: asi přijedu na návštěvu a vyloupím ti mrazák :-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

23. 5. 2013 10:16

danielle72: My to baštíme len tak s chlebom, nerobím pomazánku ani koláč, vychutnávam si čistú chuť mäsa. K tomu cibuľa alebo paradajky.
Ale zamraziť ma nenapadlo. Pritom je to prosté...;-)

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 10:11

Petra Ku.: Já to mám ve dvou devítilitrových nerezových hrncích:-)):-)):-)), pomalu na kamnech (sklokeramika);-)

Petra Ku. Petra Ku.

23. 5. 2013 10:00

danielle72: Dani, asi se zeptám blbě - když nemám pomalý hrnec, tak to dám do litinového, a potom to dusím na sporáku, nebo v troubě na nízké teplotě? :-8

danielle72 danielle72

23. 5. 2013 09:50

magdalenka: Přiznávám, je toho trochu víc:-D:-8 Ale my to mažeme na chleba, občas to hodím do rizota, k těstovinám, někdy přidám cibulku, krapet hořčice a tak a mám pomazánku...spoustu toho rozdám. Ale dávám si je na mrazák. Ano, bylo to 16 misek o objemu od půl litru do litru a půl...ale když je hlad:-D:-D:-D A je to časově náročné, takže když už, tak už:-D:-D:-D

Nikina Nikina

23. 5. 2013 09:35

magdalenka: ze 6ti ;-) to by mi akorát tak stačilo, 3kg je málo, udělám dva slaný koláče a za chvíli je to pryč :-S A to jsme jen dva :-D:-D:-D PH nemám, tak dělám na sporáku :-)

magdalenka magdalenka

23. 5. 2013 09:31

Nikina:... ale Danka to robí z 9 kg mäsa...:-D ja robím maximálne z 3 kg a v PH.

1 5 6 7 8 9 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX