Schwarzwaldský třešnový dort
Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se sladkokyselými třešněmi a jemně oslazenou šlehačkou.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 951 kJ / 3 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,71 g |
| Tuky | 139,66 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 1,75 g |
| Sodík | 697 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 384,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Na přípravu těsta necháme rozpustit čokoládu s máslem do vodní lázně.
Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do nadýchané pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Do žloutkové pěny vmícháme rozpuštěnou čokoládu a prosátou mouku se solamylem a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 5: Těsto nalijeme do dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40-45 minut.
Krok 6: Korpus necháme vychladnout a poté podélně 2x prořízneme. Vzniknou 3 pláty korpusu.
Krok 7: Na náplň scedíme třešně a asi 500 ml šťávy odlijeme do kastrůlku. Solamyl s cukrem rozpustíme v trošce odložené šťávy, zbytek dáme vařit. Jakmile šťáva dosahuje varu, přimícháme rozpuštěný solamyl a povaříme. Následně přidáme třešně a promícháme.
Krok 8: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do nadýchané šlehačky.
Krok 9: Spodní plát korpusu navlhčíme šťávou z kompotu, potřeme svařenou šťávou s třešněmi a ně navrstvíme 1/3 připravené šlehačky. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Následně přikryjeme druhým plátem a postup zopakujeme. Poté zakryjeme posledním dílem dortového korpusu. Necháme zase zatuhnout.
Krok 10: Celý dort potřeme zbylou 1/3 šlehačky a dort dozdobíme dle fantazie. Uložímedo lednice a necháme alespoň 12 hodin odležet.
Zveřejněno 28. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Schwarzwaldský třešnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OPVG
Moje poznámka
Schwarzwaldský třešnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OPVG
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 13 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 7 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 7 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 7 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 8 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 9 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 9 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 10 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 11 hodinami
Tématické fráze:
schwarzvaldský dort,
schwarzvaldský dort recept,
schwarcvaldský dort,
schwarvaldský dort,
švarcvaldský dort,
schwarzwaldské řezy,
švarcvaldský dort recept,
schvarcvaldský dort,
schwarzvalský dort,
schwardsvaldsky dort,
švarcvaldský višňový dort recept,
schvarvaldsky dort,
stárvors,
schwarwaldský dort,
schwardwaldský dort,
dorty recepty,
recept na schwarzvaldský dort,
dort švarcvald,
šwarzwaldský dort,
schvarzvaldsky dort
Suroviny:
čokoláda na vaření,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek do pečiva,
třešně,
třešně,
solamyl,
cukr krupice,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový
Komentáře (47)
Ahojky dobrou.
Lada