

Lehké rybí karbanátky se špenátem
Suroviny 2 porce
- 400 g rybího filé
- 300 g listového špenátu
- 2 vajíčka
- 2 velké stroužky česneku
- hrst estragonu nebo jiné bylinky
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Rybí filé necháme rozmrazit, nakrájíme na malé kousky a smícháme se špenátem a vajíčkem. Osolíme a okořeníme podle chuti. Rukama tvoříme malé placičky a smažíme na rozpáleném oleji.
Recept je sice trapně jednoduchý, ale karbanátky jsou opravdu výborné a chutnají i odpůrcům ryb.
Překvapivě drží pohromadě i bez mouky. Pro více zmlsané možnost vylepšit sýrem, šunkou, atd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lehké rybí karbanátky se špenátem
-
Tanicka vítej na topreceptech.
Recept se mi líbí, ikdyž si umím představit tu piplačku
, sama jsem nedávno s něčím podobným zápasila.
-
Táničko, vítám tě v naší Topácké rodině a přeju ti, aby se ti tady líbilo a našla si tu spousty inspirace a dobrých receptů.
-
Ano, mně to tedy pohromadě drželo, zřejmě ta vajíčka i ta vlákna z toho špenátu tomu nějak napomohla.. Samozřejmě to chce trošku šikovnosti při obracení, aby se Vám karbanátky nepotrhaly :)
-
Taničko - recept se mi moc líbí, vůbec není " trapně jednoduchý ", naopak -v jednoduchosti je krása
+. Posílám první bodík, protože kombinaci ryba - špenát znám a je moc dobrá.
-
Ukládám a vyzkouším, ryby i špenát u nás konzumují všichni, takže mě to láká.
Opravdu směs drží pohromadě i bez mouky nebo strouhanky? No... raději ji budu mít při ruce - pro všechny případy...