

Rybí kotlík
Suroviny 1 porce
- 150 g rybí filety (treska, halibut a podobně)
- 1/2 svazku jarní cibulky
- 100 g rajčat
- 80 g smetany na vaření
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 kávová lžička sladké papriky
- mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
- sůl
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- 1 limetka
Postup přípravy receptu
Do šťávy z limetek nastrouháme česnek a promícháme. Následně do ní naložíme rybí filetu, osolíme a opepříme.
V hlubší pánvi orestujeme na oleji najemno nakrájenou bílou část cibulky. Přidáme kousky zelené a žluté papriky, jemně posypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Pak přidáme nakrájená rajčata a zelenou část cibulky. Krátce podusíme.
Jakmile paprika změkne, odebereme z pánve půlku zeleninové směsi. Na zbytek zeleniny rozložíme filety a pokryjeme je druhou části zeleniny. Zalijeme smetanou a zvolna dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Velmi opatrně promícháváme, abyste kousky neporušili.
Hotový pokrm podle chuti osolte a posypte čerstvou bazalkou. Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo rýží. Vhodné jako oběd.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci):
Energetická hodnota: 1594 kJ
Bílkoviny: 28 g
Tuky: 16 g
Sacharidy: 22 g
Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.