Rybí kotlík

Suroviny 1 porce

150 g rybí filety (treska, halibut a podobně)
1/2 svazku jarní cibulky
100 g rajčat
80 g smetany na vaření
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky
1 kávová lžička sladké papriky
mletý černý pepř
1 stroužek česneku
sůl
olivový olej
čerstvá bazalka
1 limetka

Postup přípravy receptu

  1. Do šťávy z limetek nastrouháme česnek a promícháme. Následně do ní naložíme rybí filetu, osolíme a opepříme.

  2. V hlubší pánvi orestujeme na oleji najemno nakrájenou bílou část cibulky. Přidáme kousky zelené a žluté papriky, jemně posypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Pak přidáme nakrájená rajčata a zelenou část cibulky. Krátce podusíme.

  3. Jakmile paprika změkne, odebereme z pánve půlku zeleninové směsi. Na zbytek zeleniny rozložíme filety a pokryjeme je druhou části zeleniny. Zalijeme smetanou a zvolna dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Velmi opatrně promícháváme, abyste kousky neporušili.

  4. Hotový pokrm podle chuti osolte a posypte čerstvou bazalkou. Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo rýží. Vhodné jako oběd.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci):

Energetická hodnota: 1594 kJ

Bílkoviny: 28 g

Tuky: 16 g

Sacharidy: 22 g

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Komentáře k receptu Rybí kotlík

Tématické fráze: rybí kotlík rybí kotlík recept rybi treska na zelenině s rýži recept rybí kotlík dietní kotlíky rybi recepty rybí filet na česneku kotlik na rybi rybí kotlík s rýží a zeleninou brambory v páře kotlík recept na rybi kotlik rybí filety s rýží halibut se smetanou rybi s ryzi kotlik brno kotlík dietni ryze s filetem dietni kureci ctvrtky váha papriky žluté rybí kotlík s rýží filety zelenina ryze