Domácí tvaroh od babičky
S domácím tvarohem si dopřejete čerstvost a kvalitu. Na domácí tvaroh potřebujete jen pár věcí a jeho příprava vás až překvapí, jak je snadná. A navíc se z téhle mléčné pochoutky dají připravit skvělé pomazánky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 103 kJ / 981 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,40 g |
| Tuky | 31,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 840 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 102,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Moje poznámka
Domácí tvaroh od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gOD
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 7 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 20 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 42 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 3 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí tvaroh,
domácí tvaroh z kravského mléka,
jak udelat domaci tvaroh,
sladký tvaroh,
jak udělat sladký tvaroh,
jak udelat z mleka tvaroh,
tvaroh na sladko,
sladky tvaroh recept,
kuchařka pro začátečníky,
jak udělat tvaroh,
tvaroh,
domácí tvaroh recept,
jak vyrobit tvaroh,
recept na sladky tvaroh,
hořký tvaroh,
recepty z tvarohu,
recept na domácí tvaroh,
obklady z tvarohu,
recepty pro začátečníky,
tvaroh na obličej
Komentáře (46)
S tou pasterizáciou neviem. Pasterizácia znamená ohriatie mlieka na 72-85°C počas 15 a menej sekúnd, pri ultravysokom ohreve len 1-2 sek, čo si v domácich podmienkach neviem dosť dobre predstaviť. Pri pasterizácii sa likvidujú mikroorganizmy, ale všetky, aj tie, ktoré náš organizmus potrebuje. A kde nie sú mikroorganizmy, nič nemôže skysnúť. Trvanlivé mlieko vám neskysne, skazí sa. Takže nerobiť pokusy, nechať klasicky skysnúť mlieko.
Držím prsty, nech sa podarí.
A ještě mám poslední otázečka na Vás....