

Bramborovo-houskové knedlíky
Suroviny 4 porce
- 0,5 kg vařených brambor
- 100 g krupice
- 100 g solamylu
- 1 vejce
- 1 starší rohlík
- sůl
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory nastrouháme do mísy, přidáme krupici, solamyl, vejce, sůl a na kostičky nakrájený rohlík. Vše zpracujeme v těsto, necháme 10 minut odležet a následně vyválíme váleček a rozřízneme jej na stejně velké díly, z kterých vytvarujeme v dlani kulaté knedlíky.
Z tohoto množství jsem jich dělala 9 ks. Vaříme 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborovo-houskové knedlíky
-
Irenko,
dělám podobné, jen škrobu dávám méně a jsou moc dobré.
+ 2