Nadívaná dýně

magdalenka Kuchař:

Bezmasá jídla 15 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1 dýně máslová - tykev na pečení
5 stroužků česneku
1 cibule
pepř černý
6 ks velkých žampionů
2 polévkové lžíce oleje
200 g strouhanýhaný sýr
1 vejce
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu - menšiu umyjeme, prekrojíme po dĺžke, vydlabeme mäkkú dužinu so semiačkami. Časť "stien" tiež vykrojíme, vydlabeme a nakrájame na drobno.

  2. Tekvicu vytrieme pretlačenými 2 strúčikmi cesnaku, potrieme olejom a dobre posolíme, prázdne polovičky dáme zapiecť na 180°C asi 10 minút.

  3. Na oleji speníme kocky cibule, pridáme posekanú tekvicu, na drobno pokrájané šampiňóny, cesnak, soľ, korenie, podusíme.

  4. Do mierne vychladnutej zmesi pridáme strúhaný syr, vajce a petržlenovú vňať.

  5. Naplníme predpečené polovice tekvice a dáme do rúry na ďalších cca 20 minút.

Poznámka

Dužinu z tekvice je možné využiť tiež: http://www.toprecepty.sk/recept/2187-falosny-hov%C...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadívaná dýně

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Kamila: myslím, že to bude tým, že od zberu uplynula dosť veľká doba. (tipujem...)
    Som rada, že chutilo.

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Tak jsme právě dojedli, náplň je skvostná, vynikající! Nevím jen, kde jsem udělala chybu, ale šlupka mi nezměkla dostatečně, takže jsme ji museli odkrajovat, ale jinak dobrota! Asi zkusím příště dýl předpéct... :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Plníme tekvice, ale nie tieto oranžové, ale klasické dlhé s bledou šupkou http://www.toprecepty.cz/recept/2232-plnena-tykev/.
    Skúsim sa pozrieť, či nenájdem ešte niekde tekvicu oranžovú a vyskúšam. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Moc hezký recept, poradí mi někdo, kde v Praze sehnat tuto máslovou dýni? Je prý ještě lepší než Hokkaido, ale v žádném obchodě jsem ji neviděla..

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné:yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    A v tej úzkej časti - krku, nie sú semiačka, s tou čaťou sa dá extra kúzliť...najlepšia je iba tak, pečená...sladká...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, tak ne, že bych ji nikdy neviděla, ale osobně jsem ji nikdy nepoužívala.;-)

    Odpovědět

  • dajens dajens

    To vypadá skvěle :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jani, ja kupujem iba tú maslovú - tá má tenku šupu, dá sa jesť bez problémov. Ostatné dýně nepoznám, nemám s nimi skúsenosti, nevarila som, nepiekla...(pridám foto hore - teda tej tekvice)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Magdi, to nemá chybu. Já dýni jen zavařuji, nebo jsem zkoušela tu marmeládu. Takhle jsem ji ještě neupravovala a asi by to ani nešlo z těch obrů, co pěstujeme:-D. Ale dá se koupit, supermarkety nabízejí všemožné druhy. K tomu se asi nedává žádná příloha, že? Ta hrubá slupka pečením změkne?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Žižu, ale myslím, že už je koniec, už ma ťažko niečo nenapadne...;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-D Když jsem viděla obrázek a název, ani jsem nemusela hádat autorku;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Môžem ti poslať...
    A skúsim si vybaviť v obchode zľavu na tú tekvicu - za propagáciu tejto zeleniny. Beztak mám dojem, že ju kupujem iba ja...:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Magdalenko, já snad budu muset kvůli Tobě jet zítra na trh a koupit dýni:yes::-)+

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo