Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna bez práce

Pomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba. Společně s knedlíky a zelím se bude kachna na sváteční tabuli vyjímat.

Hodnocení receptu je 5,0 (98×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava)

20. 10. 2010 13:43

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

krkovicka.x krkovicka.x

1. 5. 2016 13:31

Takto pomalu pečená kachna je vždy super, peču ji podobně na 90°C cca 8 hodin zakrytou bez povšimnutí a na dopečení do křupavé kůže na 220°C, již odkrytou.

indrja

1. 5. 2016 12:55

Já to třeba neznám a přijde mi to jako skvělý nápad, určitě vyzkouším. :-)

tejaja tejaja

26. 4. 2016 07:41

Anna : Žiaden recept nie je nič nového.:-) Všetko už niekto vymyslel a niekto pozná. Nevidím dôvod, aby si takto znevažovala recept :no::no::no:, ktorý mnoho ľudí nepoznalo a vyskúšalo. Možno my by sme sa usmievali nad tvojimi výtvormi, ktoré určite nie sú tiež nič nové pod slnkom. Vlož niečo zo svojej vedy, nech sa priučíme. Mimochodom, aké "vařím či peču", táto kačica sa pečie, žiadna plotýnka. :-D

Anna

25. 4. 2016 23:20

Nic nového, takhle vařím či peču dlouhá léta. Odešla jsem na pole a doma se zatím v troubě upeklo a na plotýnce uvařilo maso. Nikdy by mě nenapadlo z toho dělat takovou vědu.

Jiří

25. 4. 2016 16:52

:yes:Jiřina: Proč mluvíš o něčem, čemu nerozumíš. A ten kuchař, se něco naučil a již se dál nesnaží.Ten recept je výborný.Ale stačí 100°C.

kraken.99

23. 4. 2016 15:24

Peču takhle na cca 80°C nejen kachnu, ale i vepřové a hlavně hovězí. Třeba kližka nemá chybu, zapnu to večer, a na oběd je maso jak dort. Peče se buď ve vlastní štávě s lehkým podlitím vody, nebo potopené v sádle které se dá použít několikrát a pak mazat na chleba, což je opravdu luxusní záležitost. Pro ty co by chtěli vědět víc stačí, když si najdou KONFITOVÁNÍ.

Jiřina

19. 4. 2016 17:58

Známý táborský kuchař, pan Svatek z hotelu Nautilus, který se účastnívá mezinárodních soutěží, takže o pečení drůbeže asi něco ví, doporučuje kachnu na 180°a podlévat. 70°je určitě málo, při tak nízké teplotě nemůže k žádnému pečení ani dojít.

Persica

10. 4. 2016 21:41

Peču stejně, akorát rozstřihnu prsa a rozplácnu na plocho - tak je veškeká kůže navrchu hezky dokřupava a lépe se porcuje :-p.

Brožková Věra

10. 4. 2016 19:00

Dnes jsm si kachnu upekla podle receptu.Můžu jen doporučit.Nemá to chybu.:yes:

Milo1 Milo1

7. 4. 2016 16:37

Jana: Vždy, když se dopéká kůrka, tak pekáč odkrýt... Kdyby zůstal zakrytý, tak se kůrka neudělá, protože se tam stále bude dělat pára a ta kůrce neprospívá... :-)

Laďka

1. 4. 2016 20:10

Mám ji v pánu na neděli, ale peču ji ještě pomaleji. Do trouby ji dávám kolem 23. hodiny, zapnu asi na 70°C a nechám ji, ať dělá co umí. Mezi desátou a jedenáctou ji zvednu teplotu aby se udělala kůrčička. A dávám ji obráceně. Kdysi jsem někde slyšela, že drůbež se má dávat do trouby tak jak běhá, tedy prsíčky dolů.

casino casino

31. 3. 2016 15:11

Jana:
No, já bych otevřel, políval výpekem a hlídal jak vlčák:-)

Jana

31. 3. 2016 11:33

Dobrý den,
recept je mi jasný, jen se chci zeptat, zda pekáč na dopečení kůrky otevřít, nebo ho nechat přikrytý děkuji

Mirka Šmídová

28. 3. 2016 14:41

Dneska jsme kachnu podle receptu vyzkoušeli a byla výborná:yes: Nestihla jsem ji ani vyfotit, jak rychle zmizela z talířů.

Lenora32 Lenora32

26. 3. 2016 18:22

Ahoj, chtěla bych jí také zítra zkusit. Mám jen malý dotaz, ta kačena je zespodu také upečená dozlatova nebo bílá? Já totiž kačenu při pečení oobracím několikrát. Děkuji.
Jinak vypadá moc luxusně:yes::-p

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jak péct kachnu pecena kachna pečeme kachnu návod jak dlouho péct kachnu jak upéci kachnu měkká kačena doba pečení kachna peceme kachnu kachna recept pečení kachny v el.troubě jak upéct kachnu jak dlouho pečeme kachnu postup při pečení kachny pečená kachna recept kachna recepty jak pečeme kachnu jak péci kachnu kachna pečena jak dlouho se pece kachna kachna v římském hrnci

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Kachna bez práce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5G8