Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecká kolečka III.

Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. Provoní celý byt a vytvoří tu pravou atmosféru. Můžeme promazávat marmeládou nebo krémem.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení těsta.

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta. )

28. 10. 2010 23:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 719 kJ / 3 040 kcal
Bílkoviny43,26 g
Tuky182,65 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy301,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z tohoto těsta dělám i košíčky, kolečka pod vosí úly a další tvary nebo kávová kolečka - do těsta přidám trochu mleté kávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MISI-NNKA MISI-NNKA

13. 12. 2010 21:39

no , rikala jsem si , ze linecke tenhle rok nebudu pect ale udelala jsem je podle tohoto receptu a jsou tak vzborne...:-!... uplne se rozpadaji jak jsou krehke :-p .. budu jeste delat jednu varku :-8

Šárka

1. 12. 2010 23:00

Tak jsem dnes zadělala také toto těsto, tip od rodinné pekařky je že margarín (máslo, heru, liru, stellu) nenechá povolit, ale přímo z ledničky ji do těsta nastrouhá.
Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna ;-)

marunda marunda

30. 10. 2010 09:00

olina16: to víš, také ráda peču a každý večer se na to klepu. Ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. To bych asi v té kuchyni byla pořád:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 10. 2010 23:19

A já poslílám 9, někdo mne předběhnul s osmým. Danko, i já jsem ráda za tu radu;-)

Sodovka Sodovka

29. 10. 2010 22:41

Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr).
Pro začínající kuchařinky menší rada:
Máslo by mělo být máslo,:-! šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.:yes:

ivulinka ivulinka

29. 10. 2010 13:39

Evi, to je nádhera! Hned bych si nabídla, tahle dobrůtka by se u nás na stole dlouho neohřála, jde hodně dobře na odbyt, bodík a velká pochvala za hezkou fotku;-)

olina16

29. 10. 2010 11:03

:-)) To jste mi udělaly radost. Ještě pár dnů počkám, ale pak se do toho taky pustím, pečení cukroví miluju a linecké nesmí chybět, to je klasika, která se nikdy nepřejí. Marundo, to jsi borec už teď 5 druhů:yes:

eva hubova eva hubova

29. 10. 2010 10:31

U nás se linecké peče co chvíli,ale dělají se velké kolečka jak z pekárny a fotky jsou z letošních oslav:-))

marunda marunda

29. 10. 2010 10:30

olina16: foto není mé, ale já už peču na Vánoce. Už mám 5 druhů. Zatím neslepené a nenamazané, ale tu nejtěžší práci už mám hotovou. Peču i kamarádkám a od pondělí natupuju do práce, tak abych to pak stíhala. Mám už linecké, špagetky, kokosové dortíčky, medové kroužky, košíčky a ořechy. A peču dál. Tak klidně můžeš začít

olina16

29. 10. 2010 10:01

Jestli se můžu zeptat, to už pečete na Vánoce nebo nějaká předvánoční zkouška nebo jsou to fotky z loňska?

michsamant michsamant

29. 10. 2010 09:23

:yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 10. 2010 08:24

jo,tak toto můžou u nás v rodině všichni,linecká kolečka jdou u nás na dračku;-)+1:yes:

eva hubova eva hubova

29. 10. 2010 08:03

Jani,ani nevím jestli se rozpadá,ale bleskově je z krabice fuč:-Dnejoblíbenější cukroví vnoučat:-))

MrazovaJa MrazovaJa

29. 10. 2010 07:45

Evi máte pěkné cukrovíčko, můžu se zeptat, jestli to je takové to cukroví, co se rozpadá na jazyku? :-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: linecká kolečka linecká kolečka recept linecké cukroví doba pečení linecké těsto doba peceni linecké kolečka doba peceni lineckeho testa jak dlouho péct linecké těsto recept na linecká kolečka jak dlouho se peče linecké těsto jak dlouho se peče linecké cukroví linecké doba pečení recept linecká kolečka jak dlouho péct linecké velká linecká kolečka jak dlouho se pece linecke pečení lineckého jak dlouho pečeme linecké těsto linecke kolecka recept doba pečení lineckého jak péct linecké těsto

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, prášek do pečiva, kůra citronová, cukr moučkový, cukr vanilkový, marmeláda rybízová

TopRecepty.cz

Linecká kolečka III.

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LPX