Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Využití podzimních jablek najdeme v rychlé, levné a snadné náplni do koláčků. Jablka stačí nastrouhat nahrubo, ochutit skořicovým cukrem a rozdělit na kynuté těsto nebo do závinu. Navrch pak rozprostřeme rozinky máčené v rumu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby naložení rozinek

15 min (15 min příprava, bez doby naložení rozinek)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaná jablka nastrouháme na hrubším struhadle a velmi zlehka posypeme skořicovým cukrem. Krok 2: Jablečnou náplní plníme koláče. Krok 3: Navrch pak přidáme rozinky, které jsme přes noc naložili do rumu.

TIP: Jak zavařit na zimu jablka bez cukru

Zveřejněno 16. 11. 2010

Poznámka autorky Hella

Já používám Zlaté rozinky (kalifornské), jsou sice dražší, ale chuťově nesrovnatelné lepší. Trvale je mám napěchované ve skleničce zalité rumem a tak je mám vždy při ruce.

Výhodou této náplně je, že si uděláte jen tolik náplně, kolik potřebujete a nezbyde vám.

Lze využít jakákoliv kyselejší jablka, pokud jsou příliš sladká, můžeme je pokapat citronovou šťávou, případně dochutit. Pokud je musíte kupovat, zkuste Jonagold.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExA0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExA0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělali jsme takhle kynuté buchty vždy na podzim u babičky. Skořice a jablka, to je vůně podzimu. 😋

:yes::-Ksuper tip..

Hello, děkuji. Podobné koláče dělám a dám tedy na tebe: Tentokrát je zkusím udělat ze syrových jablek, máš pravdu, nejdřív ochutnat a pak soudit. :-)

Pajájo promiň. :-8 Dneska mi hrozně blbne internet, než jsem napsala ten komentář, tak jsem se musela 3x znovu přihlásit, protože mi 3x vypadlo připojení. Díky za pochopení :-S

Hello, Papája je ve skutečnosti Pajaja:-!

Papájo, nevím, která ta náplň je lepší. Já už jsem sem dávala http://www.toprecepty.cz/recept/4731-napln-do-kola... ale tohle je zase něco úplně jiného. A těsto pod náplní nezvlhne. Já si strouhám jablka až v momentě, kdy už mám koláče na plechu připravené, tak jsou v troubě dříve, než stačí šťávu pustit a něco se při pečení a chadnutí vypaří. Vždyť ochutnejte, až budete koláče dělat, zkuste si jedno jablko nastrouhat a udělat si jich pár s touto náplní.

Já nevím, ale ze syrových jablek, myslím, že z povařených je to lepší. :-/

:-p buchty s jablkovou náplní nám dělávala už babička:-p:-p:yes:
Já ty jablíčka ještě podusím trochu na másle a přidávám i ořechy, do buchet je to mňamka+:yes:

:-)Hello:yes::yes: (Nezvlhne to těsto pod jablíčky? Přece jen pouští šťávu...)

Hello,přesně tak.:yes: Zlaté rozinky jsou na pečení výborné.Jsou kyselejší než normální a tak v jablkách vyniknou.Já přebytek jablek zarexuji,hlavně padavčata.Jen tak nastrouhané s trochou kyseliny citronové.Pak se krásně hodí ,když jsou jablka drahá a nebo se spěchá.Koláček si nabídnu,jsou k nakousnutí.:yes::-)

Mám ráda ty velké koláče:-) Tady v Čechách, kde jsem se ze Slezska přestěhovala dělají takové malinké bobky:-)

Je to fajn nápad a dobrá rada+3:yes::yes:

:yes::yes::yes: dobrý nápad.

Tématické fráze:
ořechová náplň do koláčů, jablkove kolace a buchty, jablková nápln do koláču, jablka do buchet, buchty a koláče z jablek, jablková nápln do buchet, naložená jablka, jak využít jablka, náplň z jablek, co s prebytkem jablek, recept koláč buchta jablka, přebytek jablek, jablka do koláčů, využití jablek, buchty z jablek, sýrové koláče, jablka využití, koláče a buchty z jablek, koláče z jablek, sýrová buchta

Suroviny:
jablko, cukr skořice, rozinky, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu