Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 11. 2010 22:10

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já používám Zlaté rozinky (kalifornské), jsou sice dražší, ale chuťově nesrovnatelné lepší. Trvale je mám napěchované ve skleničce zalité rumem a tak je mám vždy při ruce.

Možná se vám bude zdát, že to ani není žádný recept. Je to jen velmi dobré zpestření tohoto podzimního využití jablek. Jednak ty nejlepší věci bývají většinou nejjednodušší a pak jsem chtěla zkompletovat svoje recepty náplní. Výhodou této náplně je, že si uděláte jen tolik náplně, kolik potřebujete a nezbyde vám.

Lze využít jakákoliv kyselejší jablka, pokud jsou příliš sladká, můžeme je pokapat citronovou šťávou, případně dochutit. Pokud je musíte kupovat, zkuste Jonagold.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AniCiz

16. 2. 2011 19:55

:yes::-Ksuper tip..

Pajaja

19. 11. 2010 13:32

Hello, děkuji. Podobné koláče dělám a dám tedy na tebe: Tentokrát je zkusím udělat ze syrových jablek, máš pravdu, nejdřív ochutnat a pak soudit. :-)

Hella Hella

17. 11. 2010 20:32

Pajájo promiň. :-8 Dneska mi hrozně blbne internet, než jsem napsala ten komentář, tak jsem se musela 3x znovu přihlásit, protože mi 3x vypadlo připojení. Díky za pochopení :-S

ivulinka ivulinka

17. 11. 2010 19:27

Hello, Papája je ve skutečnosti Pajaja:-!

Hella Hella

17. 11. 2010 19:24

Papájo, nevím, která ta náplň je lepší. Já už jsem sem dávala http://www.toprecepty.cz/recept/4731-napln-do-kola... ale tohle je zase něco úplně jiného. A těsto pod náplní nezvlhne. Já si strouhám jablka až v momentě, kdy už mám koláče na plechu připravené, tak jsou v troubě dříve, než stačí šťávu pustit a něco se při pečení a chadnutí vypaří. Vždyť ochutnejte, až budete koláče dělat, zkuste si jedno jablko nastrouhat a udělat si jich pár s touto náplní.

Pajaja

17. 11. 2010 12:15

Já nevím, ale ze syrových jablek, myslím, že z povařených je to lepší. :-/

mysulka mysulka

17. 11. 2010 10:55

:-p buchty s jablkovou náplní nám dělávala už babička:-p:-p:yes:
Já ty jablíčka ještě podusím trochu na másle a přidávám i ořechy, do buchet je to mňamka+:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 11. 2010 10:24

:-)Hello:yes::yes: (Nezvlhne to těsto pod jablíčky? Přece jen pouští šťávu...)

Pajaska Pajaska

17. 11. 2010 09:15

Hello,přesně tak.:yes: Zlaté rozinky jsou na pečení výborné.Jsou kyselejší než normální a tak v jablkách vyniknou.Já přebytek jablek zarexuji,hlavně padavčata.Jen tak nastrouhané s trochou kyseliny citronové.Pak se krásně hodí ,když jsou jablka drahá a nebo se spěchá.Koláček si nabídnu,jsou k nakousnutí.:yes::-)

variel variel

17. 11. 2010 09:09

Mám ráda ty velké koláče:-) Tady v Čechách, kde jsem se ze Slezska přestěhovala dělají takové malinké bobky:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 11. 2010 08:44

Je to fajn nápad a dobrá rada+3:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 11. 2010 22:47

:yes::yes::yes: dobrý nápad.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechová náplň do koláčů jablkove kolace a buchty jablková nápln do koláču jablka do buchet buchty a koláče z jablek jablková nápln do buchet naložená jablka jak využít jablka náplň z jablek co s prebytkem jablek recept koláč buchta jablka přebytek jablek jablka do koláčů využití jablek buchty z jablek sýrové koláče jablka využití koláče a buchty z jablek koláče z jablek sýrová buchta

Suroviny: jablko, cukr skořice, rozinky, rum

TopRecepty.cz

Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ExA0