Husí prsa trpělivého kuchaře
Pomalu pečená a šťavnatá husí prsa s kůrčičkou na povrchu nesmí chybět na sváteční svatomartinské tabuli. Vaše trpělivost při dlouhém pečení bude odměněna rozpadajícím se masem. S variací knedlíků a zelí se skvěle hodí pro zvláštní příležitosti.
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Moje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Nejnovější recepty
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 13 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 13 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 14 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 7 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 9 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 10 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 11 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 13 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 13 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 14 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 14 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 14 hodinami
Tématické fráze:
husí prsa,
husí prsa recept,
husí prsíčka recept,
husi prsicka,
husí prsa recepty,
recept na husí prsa,
husi prso recept,
recept husí prsa,
husí prsíčka recepty,
pečená husí prsa,
recepty husí prsa,
konfitovaná husí prsa,
husí prso,
husí prsíčka minutka,
konfitovaná husa,
husi prsa pečená,
husí prsa s kostí,
husí speciality recepty,
husí prsa s kůží,
husý prsa
Suroviny:
prsa husí,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (25)
Dělám už po několikáté.
Jen máme starší mražená,tak jsem lehce přidala teplotu a peču déle.. ale těším se na výsledek
Chtěla bych tentokrát použít celou husu. Má s tím někdo zkušenosti
Postup připomíná konfitování a přesto že vím, že při konfitování nehraje hodina sem - hodina tam žádnou roli, tak jsem byl překvapen (avšak ne zaskočen) dobou přípravy. Trpělivý moc nejsem a šéfkuchař už vůbec ne, ale stejně nevím, kde jsem soudruh udělal chybu! Či to bylo množstvím masa (5kg), nebo bylo maso z houserů na plemeno, ale tepelná úprava (při 110°C) trvala 11 hodin! Naštěstí jsem s pečením začal den předem. Výsledek byl nakonec podle mých představ a i mačaft jídlo ocenil: dámy pochrochtávaly blahem a pánové si popínali opasky