Španělské rizoto

Shoska Kuchařka: Shoska

Doba přípravy: 53 minut 3 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

100 g mraženého hrášku
rajče
cibule
čerstvá paprika
400 g kuřecí prsíčka
200 g klobásy (jakákoliv, já používám moravskou)
9 loupaných garnátů
250 g rýže
1/2 vývaru (slepičí)
šafrán
sůl
pepř
olivový olej
pažitka nebo zelená cibulka na ozdobení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.

  2. Vložíme garnáty a osmažíme je "do růžova" (cca 2-3 minuty) a vyndáme je ke kuřecímu masu. Po té smažíme na jemno nakrájenou cibuli a na kostky rozřezanou papriku (cca 5 minut), přidáme na kostky nakrájené rajče a rozmrzlý hrášek. Směs okořeníme, pepřem, solí, šafránem a smažíme dalších 5 minut.

  3. Přidáme rýži, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut (dokud se šťáva nevsákne do rýže).

  4. Po zamíchání na rýži vložíme kuřecí maso s garnáty a na jemno nakrájenou klobásku. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Pak pokapeme citrónem, posypeme pažitkou a podáváme :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské rizoto

  • chocolate chocolate

    Bibi, nechci se tě dotknout, ale je velký rozdíl v chuti, pokud rýži od začátku dusíš v masové šťávě nebo jen ve výsledku smícháš maso a vařenou rýži.Jinak mi suroviny přijdou totožné, kromě garnátů.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bibinka:
    Bibinko, toto má být "paella" ne čína s rýží, každopádně to není vařeno podle receptu.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Iljusa:iljušo, já to tam píšu, že je to bez-četla jsi komentář:-? Jinak je úplně jedno, jestli je to smíchané, nebo zvlášť, chuť to nezmění ne;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Tato fotka není zde uvedené "španělské rizoto", rýže se má vařit s masem a zeleninou, garnáty nenalezeny, šafran taktéž.
    Toto je spíše "čína" s rýží :no:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Zuzko, je to výborný i bez garnátů-nejíme je a myslím, že tam vůbec nechybí-paráda recept;-) Dávám 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • Zuza Zuza(neregistrovaná)

    Tak já to znám takto :D tak se vám o mlouvám pokud je to složité :D

    Odpovědět

  • ria ria(neregistrovaná)

    popri tom pobaveni som zabudla na sol-tu davam priamo na cibulu-hrubu morsku sol-taku dobru stipku a korenie na maso,zvyknem pouzit tie farebne pepre,su fajn,tak a je to komplet ospravedlnujem sa

    Odpovědět

  • ria ria(neregistrovaná)

    celkom ma pobavil tento komplikovany postup varenie spanielskej speciality Paella(cita sa paeja),zijem tu na Kanarskych ostrovoch a varime ju menej komplikovane:najprv osmazime 1 cibulu na drobno nakrajanu,k tomu cesnak(3struciky) pretlaceny,potom na drobno na kocky pokrajanu cervenu a zelenu papriku(staci polovica z kazdej) az je cibulka sklovita,az paprika zmakne pridame paradajku nakrajanu rovnako ako papriku,a to je zaklad,potom maso ake chceme davaju sa kombinacie aj 2 druhov aj viac-kuracie,kralicie bravcove,hovadzie-v opacnom poradi podla dlzky varenia,nechame dusit,mozme podliat vyvarom(normalne to byva rybaci vyvar),ak je maso polomakke pridame ryzu,chvilu ju osmazime,potom dolejeme vyvar,alebo vodu ja pridavam aj biele vino-suche a este lepsie je perlive a nebojte sa dat ho dost,zakryt ryzu aj maso aeste aspon 1.5 cm nad nimi nech je tekutina,zvysit plyn,alebo pridat teplotu-lebo zalievame studenym co najviac aby sa rychlo dostalo do varu,chvilu nechame vriet a potom stisime aby sa pomaly dusila ryza a ak chceme ci uz tie morske priserky,alebo hrasok,teraz je ten cas na to-len ich tam jemne vpichneme-ci uz krevetky,skeble... a nemiesame,len pohybeme opatrne hrncom-robim to v sirokom hrnci so stredne vysokou stene,prava paella sa robi na specialnej panvici,snad vam bude chutit a nemusite nic vyberat,naopak,len pridavate podla chuti a do posledneho vyvaru mozete dat stipku safranu,ale tu sa pouziva farbivo,ma silno oranzovu farbu ale farbi na zlto,paella ma farbu ako spanielska vlajka,dobru chut

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, zase budu za blba, ale zeptám se, protože tady není obrázek. Vím, že to znám, jen si nemůžu vzpomenout...co to jsou garnáty?:-8:-8:-8 Jinak to vypadá na dobré, zase jiné rizotko:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: spanelske rezito slepičí rizoto garnát obecný moravské rizoto španělské speciality recepty španělské risoto španělské rizeto loupani garnatu špatnělské rizoto rizoto paella garnáty rizoto španělské speciality rizoto slepičí rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě a zeleninou rizoto špaělské vánoční recepty španielske rizoto rizoto paela recept sepičí rizoto špaělské rizoto