Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské rizoto

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 53 min

53 min (53 min příprava)

10. 9. 2011 15:40

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota6 961 kJ / 1 664 kcal
Bílkoviny144,70 g
Tuky20,15 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol360 mg
Sodík1 961 mg
Sůl4,64 g
Sacharidy220,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

chocolate

24. 11. 2011 17:42

Bibi, nechci se tě dotknout, ale je velký rozdíl v chuti, pokud rýži od začátku dusíš v masové šťávě nebo jen ve výsledku smícháš maso a vařenou rýži.Jinak mi suroviny přijdou totožné, kromě garnátů.

Iljusa

24. 11. 2011 17:32

Bibinka:
Bibinko, toto má být "paella" ne čína s rýží, každopádně to není vařeno podle receptu.

Bibinka

24. 11. 2011 17:29

Iljusa:iljušo, já to tam píšu, že je to bez-četla jsi komentář:-? Jinak je úplně jedno, jestli je to smíchané, nebo zvlášť, chuť to nezmění ne;-)

Iljusa

24. 11. 2011 17:27

Tato fotka není zde uvedené "španělské rizoto", rýže se má vařit s masem a zeleninou, garnáty nenalezeny, šafran taktéž.
Toto je spíše "čína" s rýží :no:

Bibinka

24. 11. 2011 17:26

Zuzko, je to výborný i bez garnátů-nejíme je a myslím, že tam vůbec nechybí-paráda recept;-) Dávám 2.bod:yes:

Zuza

12. 9. 2011 08:10

Tak já to znám takto :D tak se vám o mlouvám pokud je to složité :D

ria

11. 9. 2011 01:21

popri tom pobaveni som zabudla na sol-tu davam priamo na cibulu-hrubu morsku sol-taku dobru stipku a korenie na maso,zvyknem pouzit tie farebne pepre,su fajn,tak a je to komplet ospravedlnujem sa

ria

11. 9. 2011 01:17

celkom ma pobavil tento komplikovany postup varenie spanielskej speciality Paella(cita sa paeja),zijem tu na Kanarskych ostrovoch a varime ju menej komplikovane:najprv osmazime 1 cibulu na drobno nakrajanu,k tomu cesnak(3struciky) pretlaceny,potom na drobno na kocky pokrajanu cervenu a zelenu papriku(staci polovica z kazdej) az je cibulka sklovita,az paprika zmakne pridame paradajku nakrajanu rovnako ako papriku,a to je zaklad,potom maso ake chceme davaju sa kombinacie aj 2 druhov aj viac-kuracie,kralicie bravcove,hovadzie-v opacnom poradi podla dlzky varenia,nechame dusit,mozme podliat vyvarom(normalne to byva rybaci vyvar),ak je maso polomakke pridame ryzu,chvilu ju osmazime,potom dolejeme vyvar,alebo vodu ja pridavam aj biele vino-suche a este lepsie je perlive a nebojte sa dat ho dost,zakryt ryzu aj maso aeste aspon 1.5 cm nad nimi nech je tekutina,zvysit plyn,alebo pridat teplotu-lebo zalievame studenym co najviac aby sa rychlo dostalo do varu,chvilu nechame vriet a potom stisime aby sa pomaly dusila ryza a ak chceme ci uz tie morske priserky,alebo hrasok,teraz je ten cas na to-len ich tam jemne vpichneme-ci uz krevetky,skeble... a nemiesame,len pohybeme opatrne hrncom-robim to v sirokom hrnci so stredne vysokou stene,prava paella sa robi na specialnej panvici,snad vam bude chutit a nemusite nic vyberat,naopak,len pridavate podla chuti a do posledneho vyvaru mozete dat stipku safranu,ale tu sa pouziva farbivo,ma silno oranzovu farbu ale farbi na zlto,paella ma farbu ako spanielska vlajka,dobru chut

JanaDorazinova

10. 9. 2011 20:08

No, zase budu za blba, ale zeptám se, protože tady není obrázek. Vím, že to znám, jen si nemůžu vzpomenout...co to jsou garnáty?:-8:-8:-8 Jinak to vypadá na dobré, zase jiné rizotko:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: spanelske rezito slepičí rizoto garnát obecný moravské rizoto španělské speciality recepty španělské risoto španělské rizeto loupani garnatu špatnělské rizoto rizoto paella garnáty rizoto španělské speciality rizoto slepičí rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě a zeleninou rizoto špaělské vánoční recepty španielske rizoto rizoto paela recept sepičí rizoto špaělské rizoto

Suroviny: hrášek mražený, rajče, cibule, paprika čerstvá červená, prsa kuřecí, klobása, garnát, rýže, vývar, šafrán, sůl, pepř, olej olivový, pažitka

TopRecepty.cz

Španělské rizoto

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV40