

Kuře se zázvorem a zeleninou na vietnamský způsob
Suroviny
- 500 g brokolice
- cibule
- 3 ks mrkve
- 200 g kuřecích prsou
- 1-2 cm zázvoru
- kari
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a podusíme na páře nebo uvaříme ve vodě. Mezitím si oloupeme mrkev a nakrájíme na plátky (1-2 mm silné). Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na pánvi rozehřejeme olej, přisypemenakrájenou mrkev s cibulí a smažíme. Poté vyndáme a na pánvi osmahneme dušenou (nebo uvařenou) brokolici.
Po usmažení vyndáme z pánvičky. Na pánvi osmahneme kuřecí maso, přidáme čerstvý zázvor, kari koření, osmahneme a podlijeme troškou vody, aby se udělala šťáva.
Pak k masu přidáme osmaženou zeleninu, promícháme a můžeme nechat ještě pár minut dojít na vypnutém plameni, aby zelenina nasákla chuť masa a koření. Jako příloha je dobrá jasmínová rýže nebo široké nudle.
Poznámka
U zeleniny záleží na tom, kdo jí má kolik rád. Může jí bát jak víc, tak i míň, protože chutnat to bude výborně tak jako tak :)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Kuře se zázvorem a zeleninou na vietnamský způsob
-
Baruško I - tohle nemůže být jiné, než mňamkové
-
Baruško, bylo to moc dobré. Nejdřív jsem odstranila svůj recept na zázvorové kuřecí paličky z podobných, poté jsem uvařila tvůj recept a nakonec přidala fotky. Pochutnali jsme si.
-
recept mi přijde spíše jako varianta "číny", nechápu tedy souvislost s recepty přidanými jako Podobné (pečené paličky, smažené řízky...) - jen ten použitý zázvor, to už bychom mohli přidat i vše se solí či brokolicí
Baruško, bylo by dobré doplnit do surovin také jejich množství, podle tohoto receptu si asi začínající kuchařka netroufne uvařit... -
-
Baruško I, především vítej v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tady hodně líbylo, byla si tu spokojená a pozor na závislost-má nás jí většina
K receptu: Zázvor u nás máme rádi a v této kombinaci se mi jeví, že to bude dobré, proto dávám 1.bod