Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si umyjeme zázvor CELÝ, poté si ho nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mezitím si zapnem konev.
Krok 2: Když máme nakrájené, tak krájíme na takové další plátky. Krájíme na takové čtverečky.
Krok 3: Dáme je do překapávače a dáme horní kolečko. Vodu tam nalejeme a zavřeme.
Krok 4: Překapáváme 10 minut.
Krok 5: Poté vyndáme zázvor a dáme ho do hrnku na dalších 10 minut.
Krok 6: Poté vylovíme a můžeme pít.
Zveřejněno 28. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Moje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 22 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
zázvorový čaj recept,
zázvorový čaj,
louhování zázvoru,
jak dlouho louhovat zazvor,
zázvorový čaj se slivovicí,
zázvorový čaj příprava,
čaj se slivovicí,
zázvorový výluh,
jak dlouho pít zázvorový čaj,
jak dlouho louhovat zázvorový čaj,
čaj z mletého zázvoru recept,
zazvorovy caj louhovani,
mletý zázvor čaj,
caj z mleteho zazvoru,
jak dlouho se louhuje,
zázvor louhovani,
zázvor louhovani,
louhování zázvorového čaje,
zazvor jak dlouho louhovat,
doba louhování zázvoru
Komentáře (12)
Dvojí louhování jsem taky nepochopila, asi to v tom překapávači překapalo moc rychle nebo co...:)))).
Druhé kritizovat umíš...
phamka je vietnamka, tak její češtinu omluvme... Řekla bych že čaj je jiný právě tím překapáváním a také tím že je zázvor pokrájený... Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná...