Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 203 kJ / 9 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,41 g |
Tuky | 462,42 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 2,86 g |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,47 g |
Sacharidy | 1 251,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr 25x35 cm) a upečeme v předehřáté troubě - teplota 150-160°C.
Krok 3: Na krém vyšleháme máslo s cukrem a poté po částech všleháme vychladlý bešamel.
Krok 4: Korpus necháme vychladnout, poté odkrojíme pruh 10 cm, aby vznikl čtverec o straně 25 cm, prokrojíme a pokapeme trochou šťávy z kompotu smíchané s trochou rumu. Natřeme vrstvou krému, poklademe jahodami, opět potřeme krémem, přiklopíme vrchním plátem a vše potřeme zbytkem krému, aby se srovnaly případné nerovnosti.
Krok 5: Necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu, poté potáhneme část dortu červenou a část bílou falešnou marcipánovou hmotou a zdobíme vykrájenými kytičkami, které ke korpusu lepíme alkoholem (použila jsem rum) - rychle vyprchá a ozdoby dobře drží.
Zveřejněno 3. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Moje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 11 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 14 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 12 minutami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 46 minutami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 13 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 13 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 15 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 15 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 16 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 16 hodinami
Tématické fráze:
svatební dorty hranaté,
svatební dort hranatý,
hranatý svatební dort,
hranaté svatební dorty,
červenobílý svatební dort,
dorty recepty,
holčičí dort,
svatební dorty červenobílé,
marcipanovy dort hranaty,
dorty,
hranatý korpus,
marcipánové kulaté holčičí dorty,
dort svatební hranatý,
svatební hranatý dort,
hranaty svatebni dorty,
bešamel do krémů,
obdélníkový dort,
korpus na obdelnikovy dort,
hranatý marcipánový dort,
korpus na hranaty dort
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
kakao,
mouka hladká,
olej,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
bešamel,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
kompot jahodový,
rum
Komentáře (44)
kdyby cokoli, ptej se
aviaris, není čistě bílá - to sušené mléko jí dá spíše nádech slonoviny. Třeba na svatební dort bych ji asi nepoužila, jedině snad s bělobou, ale asi by to stejně nebylo ono