Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 41 203 kJ / 9 848 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,41 g |
| Tuky | 462,42 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 2,86 g |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 3,47 g |
| Sacharidy | 1 251,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr 25x35 cm) a upečeme v předehřáté troubě - teplota 150-160°C.
Krok 3: Na krém vyšleháme máslo s cukrem a poté po částech všleháme vychladlý bešamel.
Krok 4: Korpus necháme vychladnout, poté odkrojíme pruh 10 cm, aby vznikl čtverec o straně 25 cm, prokrojíme a pokapeme trochou šťávy z kompotu smíchané s trochou rumu. Natřeme vrstvou krému, poklademe jahodami, opět potřeme krémem, přiklopíme vrchním plátem a vše potřeme zbytkem krému, aby se srovnaly případné nerovnosti.
Krok 5: Necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu, poté potáhneme část dortu červenou a část bílou falešnou marcipánovou hmotou a zdobíme vykrájenými kytičkami, které ke korpusu lepíme alkoholem (použila jsem rum) - rychle vyprchá a ozdoby dobře drží.
Zveřejněno 3. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Moje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 1 hodinou
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
svatební dorty hranaté,
svatební dort hranatý,
hranatý svatební dort,
hranaté svatební dorty,
červenobílý svatební dort,
dorty recepty,
holčičí dort,
svatební dorty červenobílé,
marcipanovy dort hranaty,
dorty,
hranatý korpus,
marcipánové kulaté holčičí dorty,
dort svatební hranatý,
svatební hranatý dort,
hranaty svatebni dorty,
bešamel do krémů,
obdélníkový dort,
korpus na obdelnikovy dort,
hranatý marcipánový dort,
korpus na hranaty dort
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
kakao,
mouka hladká,
olej,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
bešamel,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
kompot jahodový,
rum
Komentáře (44)
kdyby cokoli, ptej se
aviaris, není čistě bílá - to sušené mléko jí dá spíše nádech slonoviny. Třeba na svatební dort bych ji asi nepoužila, jedině snad s bělobou, ale asi by to stejně nebylo ono