Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční perníkové dárečky

Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý obývací pokoj. Jeho tvoření si určitě i s dětmi užijete.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janiko

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1 celý betlém + těsto na další cukroví

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 422 kJ /
7 510 kcal
Bílkoviny155,48 g
Tuky135,24 g
Vláknina30,60 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 554 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy1 402,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny společně pořádně smícháme a uhněteme těsto. Není nutné jej nechávat odpočívat, může se z něj hned péct. Krok 2: Z rozváleného těsta vykrajujeme libovolné tvary nebo postavy k vytvoření betlému. Tvary přeneseme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7-10 minut. Krok 3: Na polevu dáme do šlehače nejprve bílky a jakmile jej zapneme, přisypáváme moučkový cukr (přidáváme podle potřeby a hustoty). Barvit můžeme potravinářskou barvou nebo gelovou cukrářskou.

TIP: Jak vylévat plochy perníčků polevou?

Zveřejněno 20. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční perníkové dárečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMqV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční perníkové dárečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMqV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To jsou úžasné dárečky:yes::yes:Obzvlášť ten betlém:yes:

Já právě slyšela, že když se to šlehá ve šlehači, tak to brzy opadává atd...Tak super :-)

:-O:yes::yes::yes: to je nádhera, jsi moc šikovná:yes::-K

MrazovaJa....polevu míchám ve šlehači.Dám bílky a hned jak pustím míchání přisypávám prosátý moučkový cukr.Přibližně na 5 bílků..kilo cukru..když je hustá ředím citronem...Nechám promíchat tak 10-minut.

no panejo:-O další perníková umělkyně:yes:...klobouk dolů janiko...máš to krásný;-):yes::yes::yes:

tak to je mistrovské dílo!!....špica......krásné dárečky,které udělají radost:-8:-K:yes:+1

Janiko šikovná práce:-*:yes::yes:

:-Onádhera:yes:+17

Jani o je naprosto úžasné!!!!:yes::-O Můžu se zeptat, zda tu polevu šleháš? Já jí pořád míchám v ruce :-(

krása :yes::-K

To je naprosto úžasné! :-O Velice obdivuji tak šikovné ručičky. :yes: +10

Tak to je umělecké dílo,všechna čest!:yes::yes::yes:

krásné:yes:+:yes:

to je teda pokoukáníčko,krása;-):yes:+1

Tématické fráze:
perníková miska, vanocni cukrovi darecky, perníkové misky, pernikovy kosik, perníkové vánoční cukroví, vanocni pernikove betlemy, vanočni chaloupka z perníku, vánoční cukroví - dárečky, perníkové krabičky, pernikove darky, zdobení perníkové chaloupky, vánoční betlém z perníku, vanocni pernikove chaloupky, betlém z perníku, vánoční perníkový betlém, vánoční betlém perníkový, jak udelat pernikovou krabicku, jak udělat domácí betlém z papíru, mail foto-darecky.cz loc:cz, pernikove betlemy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, med, vejce, máslo, koření do perníku, prášek do perníku, prášek do pečiva, rum, kůra citronová, kakao, cukr moučkový, bílek, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu