Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

30. 12. 2010 21:42

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 810 kJ / 2 823 kcal
Bílkoviny199,84 g
Tuky190,27 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,65 g
Sacharidy65,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

19. 3. 2024 10:58

Kesin: A to je kdo, ten pan Barbar? ;-)

Pajaja

19. 3. 2024 10:52

Kesin: No a co? Vy si ji můžete ochutit něčím jiným než octem. Vždyť Vás k tomu nikdo nenutí. Nebo jó? :-D

Kesin

17. 3. 2024 20:46

BlankaZ: Jak říkal šéfkuchař Roman Brádler z motorestu u Krkonošského medvěda ve Velemíně:
Jenom Barbar ochucuje svíčkovou octem.

Pajaja

11. 11. 2020 10:51

Tak to mě těší, opravdu. Syn si ji teď ve"vyžádal", tak jdu též do toho. :-)

casino: jinak, všimla jsem si, že ty máš vždy tendence recepty druhých shazovat. Asi jsi šéfkuchař v luxusní restauraci. Takže tady jsi proto, abys nás, dennodenní kuchařky, naučil, jak vařit? :-D

Pajaja

11. 11. 2020 10:46

Tak to mě těší, opravdu. Syn si ji teď ve"vyžádal", tak jdu též do toho. :-)

Pekyna

15. 10. 2020 16:53

To je poprvé co se mi povedla svíčková,která by mohla konkurovat maminčině nebo přítelovo babiččině bezkonkurenční svíčkové. Děkuji za recept :-K
Opravdu nebylo potřeba zahušťovat. Dělala jsem v troubě. A zeleninu jsem trochu nechala s cukrem zkaramelizovat.. výborná <3 recept si ukládám a budu dělat už jen takto:yes:

Pajaja

15. 3. 2017 11:13

a.hájek: V postupu jsem tedy zmínila. Nenapadlo mě, že by někdo mixoval i s tímto kořením. Díky )))))

eva

10. 2. 2017 10:00

Vitka: nejenom ženy se mohou přiučit,
umí ji i můj syn:-8:-8:-8

ZDENKA

10. 2. 2017 09:56

a.hájek: :-)to je pravda:-p

a.hájek

28. 3. 2016 00:54

Bohužel chybí velmi důležitá informace. Než začnete zeleninu mixovat, je nutné vytáhnout bobkový list!! Ten nesmí být v žádném hotovém pokrmu. Bohužel se totiž vařením nezmění jeho konzistence žiletky.A co by vám asi tak v žaludku udělaly celé, či rozemleté žiletky?;-(

Pajaja

24. 3. 2016 10:45

casino: Nevím proč Ti decka octa připadá tak moc. Svíčková má být navinulá, při množství ingrediencí je dcl octa akorát. . . ;-)

Pajaja

24. 3. 2016 10:44

Monika: U masa záleží z jak starého "kousku" je. A to opravdu já nemůžu vědět, jaké maso koupíš. (( Po hodině a půl až dvou hodinách by mělo být měkké. Já bych se toho nebála. Zkus do masa píchnout vidličkou, to poznáš, jestli je měkké. Kdybysi ani potom nevěděla, maso bych vyndala a kousek ukrojila. Pak už to bezpečně poznáš. ;-) Zahušťovat se opravdu nemusí, rozmixovaná zelenina se o hustou konzistenci postará. A smetana navrch to jen docelí. Přeji mnoho zdraru. A ještě - navzdory pochybám některých. . . opravdu se na této svíčkové nedá nic zkazit. :-)

casino casino

21. 3. 2016 22:48

Monika: "Uvařím o víkendu."
No, nepíšete o kterém víkendu uvaříte;-) ale kdyby k tomu došlo, zkuste prosím odměřit ten ocet (třeba na KL či PL), kolik ho použijete aniž by vám tou kyselinou šla ústa šejdrem:-)

Monika

21. 3. 2016 17:19

Ano, v něčem souhlasím s kritizujícími. ;-( Jsem naprostý začátečník, co se přípravy masa týče a abych řekla pravdu, asi bych nepoznala, kdy je maso hotové. :-8 Existuje na to nějaký osvědčený trik, jak to poznat? (Např.: do koláče píchnu špejlí a těsto se nelepí, apod.) Co se týká prošpikování, jsem ráda, že je podrobněji vysvětleno. :-8 Stejně... vždy, když se pokouším něco vařit, narazím na problém... tuto svíčkovou bych ráda zkusila. Uvařím o víkendu. :) A díky za poznámku, že není třeba zahušťovat moukou. :-D Já bych si nad tím jinak lámala hlavu :-8

Vitka

21. 1. 2016 12:53

BlankaZ:Jestli můžu něco podotknout (vařím už 45 let),tak Halali do svíčkové nedávejte.To se hodí přidat - opatrně do omáčky na divoko.A někdo se ptal jestli vaříme z pravé svíčkové.Ta je tak drahá,že by si člověk musel na ni vzít půjčku.My měli ve škole předmět Vaření a péče o rodinu - skvělá věc pro start do života.A tam nám paní učitelka říkávala,že není umění uvařit,když máme plnou peněženku,ale pravá hospodyně se pozná,že "umí" z mála.A s octem opatrně,já dávám citron,ale každý:yes: jak je zvyklý.Díky za tyto stránky,přiučit se můžeme každá.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na svíčkovou lák na svíčkovou lák na maso na svíčkovou svickova omacka pro zacatecniky recepty svíčková koření do svíčkové svickova svíčková na smetaně pro začátečníky jednoduchá svíčková hovězí falešná svíčková na smetaně recepty maminčiny recepty hovězí zadní falešná svíčková koření na svíčkovou příprava svíčkové falešná svíčkova falešná svíčková omáčka maminčiny recepty maso jak prospikovat maso falešná svíčková recepty svíčková lák

Suroviny: svíčková falešná, slanina uzená, máslo, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, ocet, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOnY