Pstruh na paprice

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 min 1 porce Ryby 1 názor

Suroviny

1 pstruh
2 zelené papriky
2 větvičky čerstvého tymiánu
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté červené papriky
2 lžíce másla
1/2 sklenice mléka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha umyjeme, odrežeme plutvy, chvost a hlavu.

  2. Múku zmiešame s mletou paprikou a pstruha v tejto zmesi obalíme. Zvnútra ho osolíme a vložíme 1 vetvičku tymiánu.

  3. Na 1 lyžici masla opražíme pstruha z oboch strán asi po 2 minútach.

  4. Na druhej lyžici masla orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na pásiky narezanú papriku a opäť restujeme asi 2 min. Osolíme a vložíme opečené pstruha aj s výpekom, prídáme 2. vetvičku tymiánu. Podlejeme trochou horúcej vody a dusíme 10 minút.

  5. Potom pstruha vyberieme a udržiavame v teple. Vyberieme vetvičku tymiánu. V mlieku rozhabarkujeme múku s mletou paprikou, čo ostala po obalení pstruha, a paprikovú omáčku zahustíme. Podľa potreby dosolíme a krátko povaríme. Pstruha podávame s omáčkou a nokami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh na paprice

Tématické fráze: obalení pstruha pstruh v mouce a paprice pstruh na paprice filé na červene čočce recept na pstruha pstruh obalený v paprice pstruh na másle a na paprice peceny pstruh na paprykach recept pstruh v mouce pstruh obaleny v paprice a mouce pstruh recepty pstruh obaleny v mouce a v paprice pstruh na rajčatech a paprikách kure na paprice e polreicha pstruh v hladke mouce a paprice