Játra se zeleninou v tomatě

aanicka Kuchařka: aanicka

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
balíček oblíbené mražené zeleniny
anglická slanina
masox
rajčatový protlak
cibule
česnek
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na nudličky (nebo jak se nám to povede).

  2. V pánvi necháme na oleji dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a necháme trochu vypéct, poté přidáme pokrájená játra, opepříme a zprudka je orestujeme.
    Pak játra vyndáme do teplé nádoby, aby vydržela teplá.

  3. Do výpeku v pánvi vsypeme zeleninu (nemusíme celé balení, prostě podle chuti), osolíme a necháme změknout.

  4. Pak do pánve vrátíme játra, přilijeme cca 0,5 l vývaru z masoxu, promícháme a přidáme rajčatový protlak (nebo případně kečup) a necháme pár minut provařit.

    Pokud se nám směs zdá příliš řídká, trochu zahustíme moukou, solamylem nebo čím jsem zvyklí, ale není to třeba.

Poznámka

Jako příloha se hodí rýže, vařené brambory nebo hranolky.

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játra se zeleninou v tomatě

  • MajkaM MajkaM

    Dělám podobně, měli jsme minulou sobotu. Zeleninu máme raději čerstvou. Jinak výborný recept.

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Výborný nápad :yes:, určitě zkusím. :-K:-)) 1.bodík :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: játra se zeleninou výborné kuřecí játra recepty dušená játra se zeleninou jatra v receptech recepty na kuřecí játra se zeleninou prirodni jatra se zeleninou játra recepty recept na tomata dušená játra na zelenině veprova jatra v tomate restovaná vepřová játra s kečupem kuřecí játra v tomatu recept kureci jatra na tomate vepřové játra v tomatu jatra dusena se zeleninou výborné kuřecí játra se zeleninou recepty výborné kuřecí játra se zeleninou recept na prirodni jatra na nudlicky kuřecí nudličky v tomatě jatra rajsky protlak