Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 064 kJ / 1 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,56 g |
| Tuky | 38,30 g |
| Vláknina | 8,15 g |
| Cholesterol | 813 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 160,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny, jak jsem zvyklí - počínaje tekutinami, droždí, na ně cukr a další suroviny, konče moukou do které jemně vmícháme sůl.
Krok 2: Kdo má krátký program těsto (45 minut), plně vystačuje. Nebo pouze 20 minut kynutí v pekárně. (samozřejmě, že můžete dělat i ručně).
Krok 3: Vyjmeme (pokud se těsto trochu lepí, přidáme hladkou mouku, ale jenom jemně, ať není těsto těžké), uděláme bochánky, dáme na pomoučněnou plochu, potřeme trochou oleje a přikryjeme fólií, která je taktéž potřená olejem. Necháme hodinu kynout.
Krok 4: Mezitím si připravíme náplň: nakrájíme 1 cibuli na kolečka a dáme na lžíci oleje dusit společně s 1 mraženým špenátem. Ochutíme solí, pepřem a špetkou Vegety. Necháme tak dlouho, dokud se špenát nerozmrazí. Ničím nezahušťujeme.
Krok 5: Čerstvé nebo sterilované žampiony (velká plechovka) dáme dusit na 1 lžíci oleje, přidáme stroužek prolisovaného česneku, sůl, pepř, špetku drcených chilli papriček, špetku rozmarýnu a tymiánu. Jakmile se odpaří voda vypocená z žampionu, je hotovo.
Krok 6: 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme odsát tuk. Mascarpone asi 60 g (já jsem dala tvaroh z domácího kefíru) Strouhaný sýr na posypání. Troubu si rozehřejeme na 250°C.
Krok 7: Bochánek dáme na plech se silikonovou podložkou nebo papírem na pečení pomazaným olejem a roztáhneme do kruhu asi 25 cm, tak jak děláme pizzu. Necháme vyšší okraj. Těsto dělá velké bubliny, tak se snažíme všechen vzduch vymačkat. Těsto má být opravdu hodně na tenko.
Krok 8: Dáme do rozehřátě trouby na 5 minut a vyndáme. Pokud se korpus nafoukl a udělal bubliny, propícháme párátkem a zploštíme. Natřeme Mascarpone nebo tvarohem, na to dáme slaninu, na to špenát, na něj žampiony a posypeme strouhaným sýrem.
Krok 9: Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 5 minut. Já si upeču jeden korpus, vyndám, dám druhý, mezitím si nandám náplň na první a po dopečení druhého dám naplněný dopéct. Tím pádem nemá trouba žádnou prodlevu.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové chlebové placky - 2 ks
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/09ZG
Moje poznámka
Bramborové chlebové placky - 2 ks
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/09ZG
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 18 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 20 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 21 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 15 minutami
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 40 minutami
Trubičky
Eva1mamina před 49 minutami
Špenát se smetanou
magdalenka před 51 minutami
Škvarky z trouby
magdalenka před 53 minutami
Tmavé rohlíčky plněné krémem
KikuLina před 1 hodinou
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
jirka1943 před 2 hodinami
Tvarohová štola
brtna před 2 hodinami
Anglické palačinky
Jonáš před 2 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborové placky ala pizza,
bramborová placka ala pizza,
chlebový bramborák recept,
placky z tvrdého chleba,
rychlá chlebová placka,
náplně do chlebových placek,
chlebové bochánky,
bramborove placky ala pizza,
domácí chlebová placka,
bramborovo-chlebové placky,
bramborové placky bez tuku,
placky z chleba,
bramborová placka bez tuku,
recepty rýchlé chlebové placky,
chlebová placka z bramborového těsta,
picca placky,
rychlé chlebové placky,
hruška chlebové placky,
chlebová placka,
chlebové placky recept
Suroviny:
vývar z brambor,
vejce,
olej olivový,
máslo,
brambory,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl
Komentáře (4)