Zapečené hrušky

stakul Kuchařka: stakul

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 1 názor

Suroviny

1 ks velké hrušky
250 ml bílého vína
necelá kávová lžička mleté skořice
3 ks hřebíčku
1-2 lžíce medu
zavařenina
sýr
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce.

  2. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit.

  3. Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu a poklademe sýrem.

  4. V zapékací misce mírně podlijeme vínem v kterém se vařila a zapečeme při 220°C do zezlátnutí sýra.

Poznámka

P.s. Po dezertu se jen zaprášilo, snad vám bude taky tak chutnat:-)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené hrušky

Tématické fráze: zapečené hrušky recepty z hrusek hrušky recepty zapečená hruška hrušky hrušky recept hruška recepty recepty hrušky hruska housky se syrem recept hrušky zapékané hrušky recepty hruška kuchař hruška hrušky zapecene stanislav hruska recepty zapečené hrušky kuchař hruška recepty recept z hrušek moučníky z hrušek hruška recept

Zapomněl/a jsem heslo