Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin bez kynutí

Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Můžete si vybrat ze spousty receptů, které internet nabízí, ovšem nic se nevyrovná jablečnému závinu. Ten náš je s droždím, a přesto bez kynutí. Je opravdu vynikající a při pečení nepraskne.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

4. 3. 2011 19:32

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie11 425 kJ / 2 731 kcal
Bílkoviny58,03 g
Tuky96,26 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 767 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy383,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanule22

31. 10. 2015 14:04

LUXUS:-))

přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)

Anna B.

15. 9. 2014 14:50

je naozaj vynikajuci!!!!Ja som namiesto omegy pouzila klasicke maslo a je vonavy a jemny.A nedala som ho hned do rury ale 10 min.som ho nechala "nabehnut" a vobec nepopraskal!!!!Vdaka za recept!
;-);-);-)

Acraj Acraj

15. 9. 2014 10:13

Markéta: Práší? To snad ne, to by byl suchý, štrůdl s jablky, ten nepráší...:-p

Markéta

13. 9. 2014 20:39

Výborný recept, moc děkuji. Příště peču už rovnou z dvojité dávky. Je křehoučký a jen se mi od huby práší :-D

Marta

20. 10. 2013 10:41

Super recept,:yes: zkoušela jsem i s Omegou, ale když jsem neměla dala jsem sádlo a používám jen sušené droždí a musím říct, že byly v obou případech těsta dobré. Moc děkuji :-K

Lucca43

5. 10. 2013 19:26

Lehoučký, křehoučký, jemňoučký - už asi nebudeme dělat štrůdl jinak.:-p

eblan eblan

24. 3. 2013 17:51

Dnes vyzkoušeno a děkuji za recept:yes: jednoduché, s těstem se krásně pracuje a je to dobrota!!! + bodík

Pajaja

24. 2. 2013 12:25

Evajs: myslím, že by sušené droždí neměl být problém. Podle mého odhadu by ho mělo být tak 2 čajové lžičky. . . ;-) A moc děkuji za pochvalu, moc mě těší, že jste si vybrali můj recept a že vám doma tak chutná. :-K

Evajs

23. 2. 2013 14:17

Zdravím,
těsto je dokonalé a doma už jiný závin neděláme.;-)
Nezkoušel někdo, jestli se dá místo čerstvého droždí použít sušené?

Pajaja

6. 1. 2013 12:36

pazderka83: to popraskání snad tak nevadí, spíš je to estetické. . . Ale zkus příště ještě před pečením štrúdl propíchat svrchu vidličkou. :-) Držím palce, ať chutná.

pazderka83

6. 1. 2013 00:44

Dnes dělám svůj první štrůdl,tak jsem zvědavá. Já to nejím,takže nevím kolik se má dát skořice,kolik cukru,tak doufám,že to nebude nějak přemrštěné. Zatím jsem si všimla že popraskal :-// Na chuťovou reakci si budu muset počkat do zítřka...

Pajaja

23. 2. 2012 11:26

jureckova.lenka: Leni, tak to mě moc těší, pokud bysi do jablek přimíchala vanilkový prášek, budou jablka po upečení držet víc pohromadě. . . Děkuji za pochvalu :-8

jureckova.lenka jureckova.lenka

22. 2. 2012 13:11

Byla to mňamka. První den se mi zdál závin trochu křehký, ale jedli jsme ho hlavně druhý den a zdál se mi lepší, uleženější, pevnější :-) Uvažuju, že bych příště do jablek přimíchala vanilkový pudink, někde jsem četla, že se to tak dělává, že je pak závin méně křehký...

Helus1

9. 9. 2011 10:53

:yes:Včera jsem štrůdl upekla a musím říct že je vynikající děti se nemohly dočkat az vystydne:-D:-D

Pajaja

30. 7. 2011 09:24

simirqe, já improvizovala, takže bych to s Herou nebo Stelou klidně zkusila. ;-) Přeji úspěšné pečení :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablečný závin štrudl bez kynutí jablečný štrůdl bez kynutí závin bez kynutí kynutý závin bez kynutí kynutý štrůdl bez kynutí kynutý štrůdl jablečný jablečný závin z kynutého těsta jablecny kynuty strudl kynuty jablecny strudl závin z omegy jablečný štrůdl z kynutého těsta kynutý štrůdl jablečný závin z omegy strudl z omegy pivní štrúdl od markéty jablečný štrúdl kynuty zavin s jablky jablečny závin z piva jemny jablecny strudl

Suroviny: jablko, mouka hladká, omega, sůl, droždí, cukr, mléko, vejce, strouhanka, skořice, rozinky, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Jablečný závin bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kk2