Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

Pomazánka z natvrdo vařených vajec ochucená úžasným medvědím česnekem. Jaro a vitamíny přímo na vašem talíři nebo čerstvě ukrojeném chlebu. Dokud roste medvědí česnek stojí za to pomazánku vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 509 kJ /
1 317 kcal
Bílkoviny44,74 g
Tuky120,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 660 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Krok 2: Náterkové maslo, maslo, vajcia, posekaný umytý cesnak zmiešame a posolíme, pridáme trošku korenia. Krok 3: Alebo suroviny - okrem medvedieho cesnaku- rozmixujeme tyčovým mixérom a do hotového vmiešame ručne pokrájaný medvedí cesnak.

TIP: Další pomazánky z vajec

Zveřejněno 23. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYRK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná pomazánka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYRK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lenka.janatkova: áno, je to variabilné.

Skvělá pomazánka. :-) Já akorát nahrazuji pomazánkové maso Lučinou, nebo žervé :-8

Takto na jar medvedí cesnak používam v kuchyni často. Dávam všade. :-8 Alebo skoro všade.:-8

Kdo má rád medvědí česnek, tak si pochutná:-K

Děkuji za vytažení receptu :) výborná večeře. Na zkoušku jsem udělala část s máslem a část bez másla. A výborné obě, ale s máslem mi přišla lepší :)

Frantiska: Vďaka, ty ma vždy potešíš!:-K

casino:zrejme je to tak.

Až nyní jsem si rcp přečetl...
Lidi mívají různé chuti...
Třeba když smažím na sádle, tak kopec sádla přijde na pánev a kopeček za škraň (za skráň). Mňam:-)
Když dělám s máslem, tak z osminky másla osminku slupnu jen tak a zbytek dám do těsta. Mňam:-)
Nevzpomíná si ale, že bych kdy do pomazánky z pomazánkového přidával ještě skutečné máslo;-)
No, lidi mívají různé chuti... :-D

Vůbec jsem nechtěla rozpoutat debatu z čeho jsou lepší pomazánky....máslo v pomazánkách jsem neměla ráda nikdy, pomazánkové máslo mi nechutná, takže žervé ( ideálně netrvanlivé ve staniolu, ale to skoro není k mání) nebo Lučina zase v kostce a nebo přes pláténko důkladně vykapaný selský jogurt....

Eja57: som rada, že som ťa inšpirovala.:-K

Medvědí česnek je tu! Nedávám zvlášť jako recept - jedno Gervais, 2 vajíčka natvrdo, hodně medvědího česneku, troška plnotučné hořčice, špetka soli. Jen vidličkou smíchat. ( Nejsem fanda pomazánek s máslem a ještě pomazánkovým máslem, takže takto jednoduše podle mne). Přidávám foto.

Eja57: Trhám jen lístky, ale můj česnek téměř nekvete. Možná, že nemá příznivé podmínky, nevím. Někde jsem četla, že z každé rostlinky má zůstat 1-2 lístky, jinak časem vyhyne. Zkusím být letos šetrnější při sběru.

Medvědí česnek
Jeden si uvědomí v jakém přepychu žije, až když sezná problémy jiných...
Od nepaměti v centru města za plotem po nůších (i do mrazáku) sklízím "medvěda"
Soused dělá že to nevidí (ze zámku ani nedohlédne) a já ho 4x ročně neotravuji kvůli tomu, že u nás uklízím binec z jeho 40metrových stromisek.
No, jen doufám že jeho vatikánský šéf mi to se svým šéfem posléze na věčnosti nespočítá jako polní pych :-p
***
Medvěda cpeme do kdečeho kde nevadí, resp. je vítán, česnekový odér:yes: Spásám ho po hrstech i jen tak samotný, např. jako rukolu:yes:
Na TOP je pár rcp na "špenát":yes: který já navíc mixuju. Pak je medvěd chutnější než "špenát" z bršlice, který časově předchází tomu jedinému pravému a nejchutnějšímu Špenátu s velkým Š:-D

pomazánka vypadá úžasně,:yes::yes::-))

spagetka: som naozaj potešená.

Magdi, představuju ti naši dnešní večeři, využila jsem poslední zbytky zmraženého česneku, a i samozřejmě velikonoční vejce. S domácím kefírem nemělo chybu. Přidala jsem fotky, když tak je smažu. Děkuju za velmi jednoduchý ale o to chutnější recept :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pomazánka s medvědím česnekem, jak sušit medvědí česnek, vajíčková pomazánka s medvědím česnekem, vaječná pomazánka, jak usušit medvědí česnek, recepty s medvědím česnekem, medvědí česnek pomazánka, vajecna pomazanka recept, pomazánka s medvědím česneke, pomazanka z medvedeho cesnaku, medvědí česnek recepty, doba kvetení u medvědího česneku, jak si nezplest medvedi cesnek, medvedy cesnak, pomazanka z pomazankoveho masla a mascarpone, recept na pomazanku s medvědím česnekem, pomazánka s medvedim, veganska pomazanka s medvedim cesnekem recept, medvedí cesnak pomazanka, pomazanka z medvedieho cesnaku

Suroviny:
pomazánkové máslo, vejce, máslo, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu