Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mlska k telce

Bramborové lupínky ze slupek jsou levnou, rychlou a zdravou alternativou klasických bramborových lupínků. Vzniká tak méně odpadu a večer na pohovce si můžete dopřát chutnou a zdravou svačinu.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

25. 3. 2011 12:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Samozřejmě, že lupínky dělám jen když něco dělám z brambor, tak slupky využiji takhle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klariska Klariska

14. 10. 2015 16:16

Smažené bramborové slupky, inu proč ne. Zpracovat celou bramboru i se slupkou je celkem věda.
Jen prosím nesmažte dohněda jako na obrázku, protože čím hnědší, tím víc jedovatého akrylamidu (totéž platí i o hranolkách, topinkách a chipsech). Takže v zájmu vlastního zdraví pěkně do zlatova ;).

Marsi Mesi

31. 3. 2011 15:43

Nevidím na tom nic špatného, brambory pečené v troubě nebo na ohni zblajznu i se slupkou, pravda někdy je mi pak těžko, ale ta chuť mi stojí za to:-D Lilek a cuketu taky jíme se slupkou, proč ne bramboru, když je také z čeledi lilkovitých:-)až budu mít hezké slupky, určitě vyzkouším a za nápad dávám bodíka:-)):-)):-)):yes::yes:

PET-lahev PET-lahev

31. 3. 2011 14:44

Pfff...asi budu největší prase ze všech, protože když sem to uviděla, nevšímaje si komentářů, tak jsem na to dostala TAK děsnou chuť ...:-D:-D:-D:-D s nějakým česnekovým dipem, to bude...a autorce děkuju za recept, tohle by mě fakt nenapadlo dělat i se šlupkou... :-K

Carovka

28. 3. 2011 07:39

Všem děkuji. ;-)

Carovka

28. 3. 2011 07:34

Svetlana:Děkuji

petrzelka

27. 3. 2011 19:02

Náhodou jsem narazila na tento recept v nových fotkách.A řeknu vám,že čumím jako puk.Já tento recept hodnotím kladně,nebot nevidím nic "prasečího"na tomto jídle.Jednou bych vám přála vidět z čeho se dělají například tak oblíbené brambůrky.Jede se a řeže se,červ,nečerv.Na amerických bramborách vám asi tak moc nic nevadí,štouralové,když jsou tak oblíbené,co?Naše babičky slupky jedly a jak byly zdravé,ikdyž je jen vařily a nesmažily v tuku.Každopádně,ode mě bod:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

26. 3. 2011 21:59

Evi :yes::yes:

eva hubova eva hubova

26. 3. 2011 21:40

Smažila jsem hranolky a zkusila udělat tuhle mlsku...bylo to celkem dobré,ale asi by ty slupky měly být silnější,smažením se trochu spekly....chuťově to připomíná americké brambory:yes:+8

chitkitka

25. 3. 2011 19:32

téééda, nejdřív jsem nevěřila, že by to opravdu bylo ze slupek:-O ale když teda řikáte, že jo, tak teda jo:-D Zkusím to na pár kouskách, až budu něco smažit :-8

Daniella O. Daniella O.

25. 3. 2011 19:25

Nemam nic proti receptu, naopak se mi libi zuzitkovani vsech surovin. Kamaradka z Thajska zasadne nepouziva do zadnych pokrmu kuzi z kurete. Kuze se odstrani od masa a ufrituje dokrupava. Konzumuji ji u televize, jako u nas bramborove lupinky :-D. Jiny kraj, jiny mrav.... Vyzkousela jsem to a je to vazne dobre, jinak take kuzi z kurete vetsinou loupu :-D:-D:yes:.

Bibinka Bibinka

25. 3. 2011 19:07

Cárovko, vítám tě i přes všechny komentáře v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu prostě líbilo;-)
Jelikož jsem pečené slupky z brambor viděla, přesně tak, jak popisuje Světlanka(z jedné brambory jedna slupka)a vypadalo to krásně a ještě to dost chválili, jako dobrotu. Proč ne, každý má rád něco jiného a pečené brambory v ohni jsou celé černé s popelem a jak si pochutnáváme a ta slupka je nejlepší:yes: Dávám ti 7.bod:yes:

Svetlana Svetlana

25. 3. 2011 18:26

...:-)holky, já se taky musím zastat Carovky s těma slupkama...stejně jako Colombo jsem to viděla v TV, kde Troška s Bohdalkou opravdu oloupali brambory asi na 2-3 mm slupku, snažili se, aby byla co nejdelší a opravdu SLUPKU smažili v oleji... předtím bramboru samozřejmě pořádně kartáčkem vydrhli...já jsem to taky zkoušela :-8, a opravdu, když se to usmaží do křupava, je to dobré...vyzkoušejte...a Carovko, ode mně máš bodíka...

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 3. 2011 15:37

Recept už je opraven a to je dobře,takto by se to dalo i vyzkoušet;-)O celé brambory se slupkou, pečené na ohni nebo v troubě vůbec nešlo,to si myslím má rád každý.;-):-p

BILKOVAI BILKOVAI

25. 3. 2011 15:28

Z pěkných, nepoškozených čistých brambor to bude určitě dobrota....4:yes:

Ivana79 Ivana79

25. 3. 2011 15:25

My sme včera piekli zemiaky aj so šupkou v pahrebe na ohni,takže podľa "O" budeme asi prasatá,keď sme ich jedli...a na tomto recepte nevidím nič zlé,už som o tom počula a komu sa to nepozdáva,nemusí to skúšať.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: telka telka recepty něco k telce tv telka bounty mlska top maso recepty bramborové slupky telka maková recept mlska k televizi něco dobrého k telce recepty k telce telka recept jednoduhe recepty domaci telka tv telka recepty telky recept recepty na telce recepty telka top recepty telka mořská štika recept telka maková

Suroviny: brambory

TopRecepty.cz

Mlska k telce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02B5