Švejžužu
Tradiční čínský pokrm (správně Šuej-ču-žou) si získal oblibu díky výrazné chuti a voňavé marinádě. Šuej-ču-žou je lahůdka pro všechny, kteří mají rádi exotické a pikantní jídlo s autentickou atmosférou čínské kuchyně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 196 kJ / 764 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,31 g |
| Tuky | 18,75 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 391 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 20,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a červenou papriku nakrájíme na nudličky a vložíme do misky.
Krok 2: Maso v misce přelijeme marinádou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Promícháme a necháme odležet 24 hodin v ledničce.
Krok 3: Po odležení masa rozehřejeme na pánvi olej a vše restujeme přibližně 10 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží, hranolky nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
Moje poznámka
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 49 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
švejžužu,
recept na švejžužu,
švejžužu recept,
švejčužu,
kuřecí švejžužu,
vepřové švejžužu,
švej žužu,
recepty švejžužu,
žvejžužu,
švej žužu recept,
švejžužu-recept,
švejžužu z kuřecího masa,
vepřové švejžužu recept,
vepřové švejžužu-recept,
sveizuzu,
maso švejžužu,
recept švejžužu,
svej zu zu,
švejšužu,
recept na švej žužu
Suroviny:
maso kuřecí,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
solamyl,
koření kari
Komentáře (8)
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy