Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,14 g |
| Tuky | 15,49 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 211 mg |
| Sůl | 0,43 g |
| Sacharidy | 8,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme Solamylem smíchaným s vodou do požadované hustoty. Přidáme 3 lžičky jogurtu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
Krok 2: Směs na obalení cibule a uzeniny: V míse rozmícháme 1 vejce, bylinky, zbytek bílého jogurtu, který jsme použili při vaření hrachové kaše, sůl. Vše zahustíme solamylem tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka, jemně obalíme v čistém solamylu nebo hladké mouce a namáčíme v těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ve zbytku směsi obalíme i uzeninu nakrájenou na proužky a také osmažíme. Po usmažení vše dáme na ubrousky, aby se nám vsákl přebytečný tuk. Podáváme s hrachovou kaší a chlebem.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WwMX
Moje poznámka
Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WwMX
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 5 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 5 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 6 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 6 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 6 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 7 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 7 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
hrachova kaše s uzenym,
dietní hrachova kase,
jak zahustit hrachovou kaši,
hrachová kaše z čerstvého hrachu,
cim zahustit hrachovou kasi,
hrách s uzeným,
hrachová kaše ve školní jídelně,
hrachová kaše,
hrachová kaše dietní,
priprava hrachove kase,
uzené s hrachovou kaší,
zahuštění hrachové kaše,
zahuštění hrachové kaše,
hrahová kaše,
jak vařit hrachovou kaši,
hrášková kaše z čerstvého hrachu,
vareni hrachova kase,
jak vařit hrách,
hrach s jogurtem,
kaše z čerstvého hrachu
Suroviny:
hrách žlutý,
masox,
jogurt bílý,
párky dietní,
cibule,
vejce,
solamyl,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet,
hrách žlutý,
masox,
jogurt bílý,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet,
solamyl,
jogurt bílý,
vejce,
bylinky,
sůl,
solamyl
Komentáře (11)
Jinak vztah ke všem luštěninám jsem měla stejný jako Eliz hodně dlouho. Až díky manželovi, který je miluje a umí je uvařit tak, aby to nebylo "rozblemcané" jsem změnila názor
Jen nebudu mixovat (to hladké fakt nemůžu)
Máš úžasné fotky...