Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.

Hodnocení receptu je 5,0 (99×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby chlazení

60 min (60 min příprava, bez doby chlazení)

15. 6. 2011 17:09

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Nutriční hodnoty

Energie7 422 kJ / 1 774 kcal
Bílkoviny77,00 g
Tuky103,60 g
Vláknina9,32 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy128,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Želé na povrch dortíku použijeme, až když pomalinku začíná houstnout, jinak někde může najít skulinku a protéct dolů. Pokud zůstane malinko připravené ovocné želatiny, tu dáme ztuhnout do pohárku a přidáme trochu jahod. Nebo můžeme v želé namočit jahody určené na dozdobení na talíři a necháme je v lednici ztuhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lussia

12. 7. 2011 15:24

chocolate:Můžu se zeptat na co ten ztužovač? Vždyť pudink drží sám...děkuji

Merylas Merylas

2. 7. 2011 21:19

Iriska: Miruš, omlouvám se, že jsem nepoděkovala dřív, nějak jsem to přehlédla:-8 Děkuji za pochvalu, jsem opravdu moc ráda, že chutnal a moc děkuji za přidanou fotečku, mám radost:-*:-K Já jsem teď dělala zase znovu, bez horní vrstvy želé. Šlehačku jsem použila v prášku, od Dr.Oetkera, dobře drží.

Iriska Iriska

22. 6. 2011 19:03

Maruško, dortík je výborný. Měla jsem obyčejnou šlehačku a galaretku citrónovou.:yes::yes:+
Maruško, nemám tak krásnou fotku jako ty, takže ji klidně smázni.
Bodík už jsem dala.

mirca75 mirca75

16. 6. 2011 13:48

Merylas:-) děkuju moc za rady:-K. I když jsem se ním snažila často kamarádit (s želé), tak jsem tu správnou dobu prostě nevychytala. Stála jsem u něj jako .ako a jak jsem se otočila, tak "frk"....:-(:-D. Zlatá německá želatina v malých sáčkách...;-). Ale šanci tomu ještě dám.

Merylas Merylas

16. 6. 2011 12:15

chocolate: :-O, prý kvákat....:-O, Já jsem naopak moc ráda, když někdo pod recept napíše nějakou svoji vychytávku, svůj postup a radu.;-) O tom to přece tady je, nikdo nemůže znát všechno a mně osobně to pod receptem nevadí, spíš naopak;-)

chocolate chocolate

16. 6. 2011 11:49

Merylas:Nezlobíš se, že Ti budu kvákat u Tvého krásného receptu;-)?
Já mám malý fígl, používám jogurt (tvaroh, zakysanka apod.) a normální uvařený puding (lehce tužší-1 balíček prášku a místo 500ml mléka jen 400ml) plus ztužovač nebo želatinu.Díky tomu pudingu to nikdy "neteče", i kdyby ses Magdi úplně netrefila do dávkování želatiny.

Merylas Merylas

16. 6. 2011 11:43

magdalenka: Jasně, pokud s ní děláš jen vyjímečně, tak máš obavy. Já ji právě používám docela často, tak už jdu na jistotu. Je to tak ve všem, vše chce praxi a pak se nebojíš;-):-*

magdalenka magdalenka

16. 6. 2011 11:28

Maruška, dík. Budem na to myslieť...:-K
Jasné, že som so želatínou už robila, ale som stresovala. Jednoducho z nej mám rešpekt, asi preto, že to robím výnimočne. Výnimočne robím napr. aj torty alebo nejaký extra múčnik. Ale mojou doménou to asi nebude. Preto obdivujem vás všetky, ktoré sa s tým tak dokážete hravo vysporiadať.

Merylas Merylas

16. 6. 2011 11:06

magdalenka: Magdi, já jsem měla ze začátku taky spoustu nepovedených věcí. Buď jsem měla špatně rozpuštěnou želatinu a měla jsem pak hrudky, nebo jsem měla moc ohřátou tekutinu na rozpouštění a neztuhla pak vůbec, taky jsem ji třeba dala moc nebo zase naopak málo. Pár věcí mi nešlo třeba vyklopit z formiček, tak se to jedlo lžičkou:-D Tam právě musí být hmota trochu tužší. Jestli by jsi chtěla třeba něco dělat, napiš mi třeba SZ podle jakého receptu a pokud budu vědět, moc ráda poradím to, co nevíš nebo se teda toho bojíš,ju:-*:-K Nebo něco pro začátek vybereme a můžeš udělat třeba z poloviční dávky. Není možné, aby jsi to nezvládla, vždyť jsi strašně moc šikovná. Vidím jak vaříš, pečeš, atd. Tak se toho neboj, chce to jen začít a zkusit. Pak už to půjde skoro samo:-*

magdalenka magdalenka

16. 6. 2011 10:53

Ja sa bojím želatíny a všetkých takýchto vecí, čo Meryl vyrába ľavou zadnou...

Merylas Merylas

16. 6. 2011 10:47

chocolate: Děkuji:-* Já ten ztužovač znám, už jsem ho použila, hodně holek ho tady chválí, ale já jsem se s ním teda dělat moc nenaučila. Já vím, že je to rukama:-( Asi ho budu muset vzít na milost a zase něco zkusit. Ráda používám normální, klasickou, sypkou želatinu.

chocolate chocolate

16. 6. 2011 10:39

Pěkný dortík, krásné foto:yes:.Používám ztužovač od Dr.Oetkera přímo pro moučníky z mléčných výrobků.

Merylas Merylas

16. 6. 2011 10:38

Ještě jednou všem děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že se recept a dortík líbí :-K
Patricie: Snažím se, aby foto nějak vypadalo a jinak já taky obdivuji fota ostatních a :-O;-)
Jana Remkova: Jestli takové dortíky děláváš, tak jsi ho už tady mohla dávno přidat. Škoda, ještě tady nebyl;-) Tiramisu dělávám jen takové to "české" z pomaz.másla bez ovoce a ten pudink bez vaření používám na různé poháry nebo známou hrk-hrk buchtu. A taky s ním zahustím tvaroh do nádivek, používám ho i při přípravě zmrzliny.
Fantom: Jogurt je taky fajn, mám jeden velky v lednici, ještě nevím, co z něho udělám:-));-) Sezóna čerstvého ovoce je tady a k létu podobné věci patří.:-K

majda1512

16. 6. 2011 07:16

Vypadá úžasně :-p:yes:

Fantom

15. 6. 2011 23:51

:yes:krásný, něco podobného mam v chladničce;-),jen z jogurtu

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nepečený jahodový dort nepečený jahodový dort s tvarohem jahodový dort s tvarohem nepečený tvarohový jahodový dort jahodovy tvarohovy nepečeny dort nepečený tvarohový dort s pudinkem želé z pudinku nepečený dort s pudinkem a tvarohem tvarohový dort nepečený s pudinkem tvarohovo pudinkový dort nepečený dort s pudinkem nepečený jahodový dort s pudinkem nepečené dorty s tvarohem pudinkem nepečené dorty s tvarohem pudinkem nepečený dort s tvarohem a pudinkem nepečený jahodový dort s mascarpone jahodovy dort z tvarohem jahodový dort s pudinkem se želatinou tvarohový dort se želatinou nepečené dorty s pudinkem

Suroviny: tvaroh polotučný, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový bez vaření, citronové aroma, mléko, smetana ke šlehání, piškoty dětské, jahody čerstvé, jahody, želé jahodové, voda, cukr, topping, šlehačka, máta

TopRecepty.cz

Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yml